202. Göteborg, söndag

Det blev inte så mycket fotograferande på söndagen, vilket är lite synd eftersom det väl egentligen var enda dagen som innehöll någon form av ambitionsnivå gällande sysselsättning. Jonatan och jag gjorde pannkakor och sedan vaknades det upp i lägenheten en efter en.

DSC_0049 2
DSC_0052 2
  
DSC_0055 2
DSC_0057 2

DSC_0068 2
DSC_0071 2

Sedan blev Jontis inringd på jobb. Jag, Natalie och Johanna bestämde oss för att carpa solsken och kultur och promenerade till Röhsska.

DSC_0073 2
DSC_0075

DSC_0077 2
DSC_0079
DSC_0080
DSC_0081
  
DSC_0084

På Röhsska kollade vi på oklara antika konstobjekt från Asien och lite andra utställningar, och så fotograferade jag vid det här fina fönstret. Sedan glömde jag helt bort kameran resten av dagen. Åt i alla fall långlunch på Condeco, tog farväl av Natalie som var tvungen att åka tillbaka till Uppsala redan på söndagen och tog på kvällen bussen hem till Alice och drack te i hennes fina lilla kök med röda luckor. Mötte min bror i dörren som var på väg därifrån tillbaka till Norrköping, så himla knäppt att vi båda var i Göteborg och liksom gick om varandra, vet inte vad som hände men jag hängde visst med Alice istället. Farligt för syskonen att skaffa för bra respektive tydligen. Efter några fina timmar där åkte jag åter in till staden, för att se The Butler på Biopalatset. Den var fin och lite svår men feel-good:ig, livsdrama möter Amerikansk historia, och bra mycket längre än någon av oss räknat med.

Tog spårvagnen åter till Johanna och så kröp vi båda två ned i hennes säng och viskade hemligheter i mörkret, alldeles för länge, till tonerna av Coldplay och Bon Iver.

Morgonen därpå tog jag sedan tidiga tåget, åter till Stockholm och verkligheten.

Translation:

Sunday in Gothenburg was sunny. We went to a museum in the morning and looked at strange Asian artefacts, amongst other things. Had a long lunch at Condeco with another friend, then went to visit my brother’s girlfriend and drank tea with her in her kitchen while we talked about life, love and other philosophical matters. The evening finished with The Butler at the cinema. Monday morning I took the train back to Stockholm and reality.

Leave a comment