213. En Söderhavsjul

Har försökt pränta ned något som ger de här gångna elva dygnen av total bloggtystnad något slags värdigt sammanhang men det går helt åt helvete med ordkombinationerna på den fronten, så här kommer en recap från i onsdags istället – vilket också är enda gången under den här perioden då jag faktiskt brukat min kamera.

I onsdags skulle vi nämligen fira jul hela dagen, tillsammans med Söderhavet, dem vi delar kontor med. Vi började klockan 11 med glögg ute i köket och sedan efter en trekvart sisådär begav vi oss till Nybrokajen för att stiga ombord Östanå I. Alla var glada, finklädda och aningens frusna.

DSC_0049

DSC_0052

Vi tuffade sedan runt i Stockholms skärgård i ett par timmar; åt julbord till lunch och drack gott, lyssnade till Mattias tal, pratade om allt mellan himmel och jord och skrattade rikligt. Åter på fastlandet korsade vi Strandvägen och ockuperade sedan innersta sektionen av T/BAR på Diplomat. Det första jag fick lära mig när vi kom in var att målet var just att ta över hela den här sektionen, ergo uppmuntrades det att breda ut sig så mycket som möjligt och ta över soffor så fort de blev lediga. Det funkade bra med undantag av en liten pensionärstrio som istället verkade tycka det var trevligt med sällskapet, satt kvar, och önskade oss alla God Jul när de väl gick (vilket inte var långt före oss).

DSC_0060

DSC_0063

DSC_0065

DSC_0069

Där serverades det sedan champagne och vin och g&t:s och french 75:s och en himlans massa annat. Det blev mörkt ute och tidsuppfattningen var noll, vilket inte spelade någon som helst roll eftersom jag hade så väldigt trevligt.

DSC_0072

DSC_0073

De här människorna är så oerhört fina och bra och omtänksamma alltså. Sådan himla förmån att få dela arbetsplats med ett sådant gäng. Erik och Mattias fullföljde sedan några klassiska Söderhavstraditioner, såsom att dela ut en damsko till samtliga anställda (som sedan när som helst under året kan bytas in mot en ledig dag utan krav på förvarning). De passade på att föra traditionen vidare även till oss på IKI IKE, så resten av dagen och kvällen gick jag runt med en svart känga i handväskan.

DSC_0076

DSC_0077

DSC_0082

Sedan någon gång när klockan kändes som typ nio på kvällen men egentligen bara var halv fem på eftermiddagen gick vi vidare till Nobis Hotel.

DSC_0088

DSC_0090

DSC_0091

Där vankades det fler drinkar tills någon kom på att hen var hungrig, varpå Erik och Mattias utbrast att “vi tar ett julbord till!” och så for vi till Ugglan på Söder.  Där var det dock fullbokat när vi kom fram, så lite kvickt blev det till att styra om planerna. Eftersom folk hade ställt in sig på att få spela pingis och dylikt efter maten var det plötsligt krav på aktivitetsmöjlighet. På högst oklart vis beslutades det därför att nästa anhalt skulle bli Ballbreaker vid Gärdet. Här nedan väntas det mer och mindre otåligt på middag.

DSC_0096

DSC_0098

DSC_0107

Och efter middag & vin var det dags för bowling!

DSC_0112

DSC_0121

DSC_0124

Sedan påstods det att nästa anhalt skulle bli något ställe i Hornstull men vi hamnade visst på Riche istället, så kan det gå. Jag åkte hem någon gång vid elva på kvällen, vilket ju inte är särskilt sent, men efter att ha hållit igång i tolv timmar och med det totala “svensk vinter”-mörkret som rådde utomhus kunde klockan likagärna varit tre på natten. Sista bilden på mitt minneskort är denna på Petter och Annie:

DSC_0134

Japp. Stark insats.

Vaknade oförtjänt pigg och glad morgonen därpå och for till kontoret. Där jobbade alla sedan fridfullt till tonerna av Håkan Hellström hela förmiddagen och på eftermiddagen var vi på banken och skrev på viktiga papper som nu innebär att vi officiellt är aktiebolagsägare, vilket är knäpptroligtläskigtspännandeochmärkligt i ett och samma ord.

Translation:

On wednesday we celebrated Christmas for 12 hours straight, together with Söderhavet, the digital design agency whose office space we share. It was an absolutely brilliant day with lovely people and lots of fun. 

Comments

  1. […] vi firade jul med Söderhavet var de så rara och gav julklappar även till oss på IKI IKE (trots att vi egentligen bara delar […]

Leave a comment