220. I Stockholmsdimman

Söndag. Tog morgontåget tillbaka till Stockholm med mitt liv komprimerat till ett par väskor som nog vägde dubbelt så mycket som jag. Trodde halvt att armarna skulle trilla av men så kom Fredrick och rullade den stora åt mig från tunnelbanan till Kaffeverket, så det gick bra ändå. Den stiliga kalufsen nedan var tillbaka i stan och Kulturkommittén därmed samlad för första gången sen i somras (skype och google hangout räknas ändå inte helt).

DSC_0403
DSC_0410

Vi drack kaffe och pratade om sådant som händer i livet; om eget företagande, om Google-jobb, om instagramfilter, om flytt, om London, om designprojekt, om framtida festligheter och annat trevligt.

DSC_0414
DSC_0417

Det är så himla tjusigt på Kaffeverket med nuvarande utställningen från Rönnells Antikvariat, med gamla kartor, botaniska blad och ornitologiska planscher på väggarna. Jag må hysa ett större ogillande gentemot fåglar, men den här estetiken är ju desto svårare att tycka illa om (även om jag inte gärna skulle springa på ens en fin örn i en mörk gränd, eller alls, för den delen).

DSC_0431
 
DSC_0442

Överkaffeinerade och gladare än bilden ovan förtäljer promenerade vi sedan bortåt Klarabergsviadukten.

DSC_0443

Klarakyrkan, liksom resten av staden, vilade under ett tjockt dimtäcke. Vi hade siktet inställt på japansk mat på Wagamama, bra mycket godare än den svartvita redigeringen ger intryck av men jag råkade visst spara över originalfilen, oups (rutinerat, jag vet).

DSC_0445
DSC_0447

Framåt eftermiddagen blev det dags för Jonas att bege sig mot Arlanda och London igen, så tillsist kramades vi hejdå med löften om fler påhälsningar snart igen, åt båda håll. Så himla pepp på en liten London-tripp någon gång när körsbärsblomstern börjar slå ut där, när vi fortfarande slåss mot slaskiga trottoarer här. Avslutar med Jonas Instagram-bild bara för att jag tycker den är fin:

Fin bild

Translation:

Jonas was back in town for a short while before flying back to London, so lovely. <3

Comments

  1. Vicky

    å han hade ett riktigt fint hår han.

Leave a comment