226. Söndagsbrunch och museibesök

När vi firade jul med Söderhavet var de så rara och gav julklappar även till oss på IKI IKE (trots att vi egentligen bara delar kontorslokaler), nämligen presentkort på frukost för två på Lydmar Hotel. I söndags tog jag därför med mig Mika och så trotsade vi kyla, snö och isvindar och for till Södra Blasieholmen 2. Det första vi gjorde var att beställa in koffein i form av cappuccinos, sedan tog vi oss an en strålande frukostbuffé. Lite kaffe i kroppen gjorde susen för energidepåerna och så bläddrade vi i DN samt förfasades över väderprognoserna på baksidan. Vi var så trötta att det tog en stund innan vi ens orkade börja äta.

DSC_0073
DSC_0078

(är medveten om att det verkar som att jag och mika inte gjort annat i veckan än äta frukost, typ)

DSC_0083

Det fanns även en meny med saker att välja på utöver buffén, så vi beställde in varsin smoothie samt plättar med blåbärssylt.

DSC_0092
DSC_0094
  
DSC_0097

Utanför fönstret var Stockholm grått och iskallt men vi sörplade oss nöjt igenom flertalet cappuccinos samt åt färsk frukt och croissanter.

DSC_0105

DSC_0108
DSC_0114
DSC_0117

Det var som ni ser hemskt mysigt med alla böcker, blommor, stora fåtöljer och soffor, samt en jordglob som pricken över i:et i en av bokhyllorna. Satt kvar längre än alla andra, därav folktomheten, hehe.

DSC_0120
  
DSC_0129
DSC_0135
DSC_0136

Vi åt och åt och åt, fast alldeles lagom mycket och lagom många olika saker och i lagom takt och var hemskt nöjda. Tillslut var vi dock tvungna att sjunka ned i fåtöljerna och ta en paus från allt gott.

DSC_0138

Sedan satt vi kvar tills de skulle börja servera lunch istället, då packade vi ihop och begav oss belåtna vidare. Här ser ni lite av lobbyn.

DSC_0143
DSC_0144

Ute var det fortfarande svinkallt.

DSC_0146
DSC_0145
DSC_0154

Älskar ‘na <3

DSC_0156

Däremot, hår + blåst = </3.

Efter brunchen vinkade jag hejdå till Mika, mötte upp en annan kompis, och tillbringade resten av dagen på Moderna Museet. Perfekta söndagssysselssättningar helt enkelt.

Translation: 

Perfect Sunday with brunch at Lydmar Hotel and a visit to Moderna Museet. Stockholm was dressed in snowy white and bloody freezing. 

Comments

 1. Likegyldighet

  den frokosten der så så himmelsk god ut!

  1. Karin Wahlberg

   den var ljuvlig! :)

 2. Natalie

  godingar.
  <3

  1. Karin Wahlberg

   <3

 3. kaneli

  Ser himla mysigt ut! Och ditt hår på sista bilden är helt underbart! Fattar att det kan vara jobbigt men ser fantastiskt ut i alla fall skall du veta :)

  1. Karin Wahlberg

   supermysigt! och tack, vad du är rar! <3

Leave a comment