236. Världens bästa överraskning

Firandet slutade inte bara för att fredag övergick till lördag. På lördagskvällen hade vi nämligen bjudit in till en kombinerad inflyttningsfest & massivt födelsedagskalas. Anna fyller nämligen år nästa vecka och Julia i mars, så det kändes som en mycket bra sammanslagning. Hela dagen sista minuten-fixade vi saker i lägenheten och städade i ordning. Vid halv nio stod det välkomstshots uppdukade i hallen och gästerna började trilla in. Var och varannan kotte hade med sig tulpaner; älskar det så himla mycket, det är tveklöst en av de allra bästa sakerna med februari. Varenda vas och kanna fylldes och vi har säkert närmare hundra tulpaner runtom i hushållet fortfarande. Magiskt.

DSC_0575
DSC_0577
DSC_0583

Jag fick under kvällen dessutom världens absolut bästa överaskning, nog det finaste med hela helgens födelsedagsfirande. Det ringer på dörren och Julia (som öppnade) kommer strax därpå och hämtar mig i vardagsrummet; vinkar ivrigt in mig i hallen, du måste komma. Jag, jag hälsar glatt och intet ont anandes på alla nytillkomna gäster (som samtliga står och ler extremt brett) hela vägen fram till ytterdörren, som fortfarande står öppen. Fredrick pekar då ut i trapphuset. Det första jag ser är ett absurt, enormt knippe med ballonger, något som i sig själv får sig ett litet hurra-rop, innan jag sakta men säkert inser att det ju också är någon som står där bakom och håller i hela arrangemanget. Hinner till och med fråga fundersamt men vem är det som håller i dem…? innan jag inser att det är Jonas som står där!!! Jonas har då flugit från London till Göteborg, tagit ett tåg upp lördag eftermiddag för att komma och fira, bokat tåg ned igen söndag morgon för att hinna fira sin pappas födelsedag och sedan flyga tillbaka till London igen. Han hade sagt rakt ut att han inte skulle kunna komma (“Förlåt förlåt det vore superkul men blir så mycket farande” osv osv), så har han och Fredrick planerat det här all along! Blev så himla paff; utbrast någon form av exalterat aaaahhh och slängde mig om halsen på honom. Bästa födelsedagspresenten.

DSC_0584
DSC_0586

Resten av kvällen och natten förflöt i en dimma av konstant skratt, ukulelevisor, ballonger, musik och roliga konversationer. Fick, trots presenter unanbedes, allt ifrån blombuketter och poesi till prickiga paket och kaktusar i godishav. Sprang runt med ett enormt leende och var bara allmänt lycklig över alla fina människor. Vi var väl en trettio personer någonting som drack vin och gin & tonic och whiskey sours hela natten, hängde i alla rum i hela lägenheten, stökade ned och var glada.

DSC_0587

Vid fem någon gång for sista gästerna hem och alla vi andra somnade väl på direkten. Tog ett yrvaket farväl av Jonas vid halv åtta-tiden innan han var tvungen att åka till Centralen för att hinna med sitt tåg till Göteborg.

Söndagen förflöt i någon slags harmonisk lunk; drack kaffe i köket med gitarrplink i bakgrunden med alla ljus och ljusslingor tända och ett stilla regn mot fönsterrutan. Vi hade en lyxig påse med Gateauprodukter att förgylla frukosten med, en present från Stina kvällen innan, och som nämnt – tulpaner i varenda vrå.

DSC_0565
DSC_0568
DSC_0571
DSC_0573

Hängde i kökssoffan med Anna större delen av dagen och läste böcker och lyssnade på Bon Iver.

DSC_0577

Och åt presentgodis.

DSC_0580

Efter en ICA-promenad och halloumiburgare med guacamole till middag kom Fredrick över och så hade vi Disneyfilmskväll i kollektivet. Åt grönsaksstavar med dipp, vindruvor samt mer presentgodis och kollade på Frozen. Sådan strålande helg.

Translation:

On Saturday we had a combined house warming and birthday party at our new flat. I got the best birthday surprise ever in the form of Jonas showing up with a million balloons, having flown in from London without warning! <3
The last few guests left around five in the morning, and the Sunday was spent lazily in the kitchen and then a Disney movie night to finish up a marvelous weekend.

Comments

  1. Fatma

    Va härligt!

Leave a comment