243. “Frågan är, när du ska växa ifrån att tro att du ska växa ifrån något.”

DSC_0057
DSC_0060
DSC_0067
DSC_0069
  
DSC_0086
DSC_0087
DSC_0091
DSC_0093
DSC_0094
DSC_0102
DSC_0108
DSC_0113

Har inga svårigheter att komma upp på morgnarna. Snoozar två (planerade) gånger och snubblar sedan över trägolvet, där ouppackade resväskor, boktravar och använda kläder samsas om ytan. Hinner frukost, hinner kaffe; betraktar i spegeln trötta ögon i oförlåtande badrumsljus. Har inga svårigheter att komma upp, men är likväl sömnig igen två timmar senare. Trots frukost, trots kaffe. Står på tunnelbaneperrongen och läser – det blir kallt om fingrarna vissa morgonar, men det får det vara värt. Navigerar halvkoncentrerat över Mariatorget och uppför kullerstensklädda gator, med ögonen i boken och delvis på trafiken, hela vägen till kontoret.

Torsdag. Det är byggdamm i luften och efter några att göra-måsten på morgonen lånar vi en stege av Lennart och drar på bygghandskarna. Med våld och handkraft börjar vi sakta men säkert montera ned en vägg vi inte alls har lust ska finnas kvar. Bändar och skruvar och drar och sliter. En ganska behaglig omväxling från allt tankearbete. Väggen består av plywood, gipsskivor, bjälkar och en herrans massa fastlimmad plåt. Det är ren fröjd att se den upphöra som resultat av egen fysisk anstränging. Peck tittar förbi på lunchen, betraktar förfarandet och bjuder på uppdateringar och trevligt umgänge. På eftermiddagen har vi ett gäng möten inne i stan och promenerar hela vägen dit, från våra nya kvarter med sina höjdskiftningar och kullerstensgator, genom ett grått och kallt men vackert Stockholm. Har lyckats tvätta bort det mesta av byggdammet vid det här laget, bytt kläder, men trötta ögon består. Halv sex är vi ändå färdiga med dagens bestyr och jag stannar till på bokrean på vägen hem, inte för första gången denna vecka, ska medges. Blev dock så besviken på rea-utbudet första gången att jag enbart kom därifrån med en bok till fullpris (lyckat). Denna gång blev det dock en bok som faktiskt hörde rean till, som jag efter förra besöket ändå ångrade att jag inte köpte.

Torsdag kväll. Du äter avokado till middag och jag mackor, sen gör du chokladbollssmet inför lördagens kommande tillställning och jag rullar dem i pastellströssel. Samarbete i samförstånd och vi lämnar av lite ångest i köket, det är där den gör sig bäst. Sedan går vi och lägger oss; ovanligt tidigt, orimligt trötta. Just den duktigheten är dock relativt resultatlös för egen del; somnar likväl med näsan i en bok, först någon gång efter midnatt.

Translation:

Days consisting of work, office renovations, demolition triumphs and construction dust. Tired eyes and lots of reading whenever my mind and hands are not occupied elsewhere. Downtown business meetings and splurging on books using birthday gift cards, irresponsible non-adult dinners and attempts at responsible adult bedtimes (with so-so results).

Comments

  1. Beatrice

    Önskar att jag vågade navigera Malmö-trafiken med näsan i en bok, men jag nöjer mig med tiden på bussen istället. Ska bli himla spännande att se kontoret komma till liv på riktigt snart!

Leave a comment