25

Det är lördag den sjätte februari och det är dagen innan min tjugofemte födelsedag. Eftersom färre episka äventyr tenderar äga rum på söndagar är dock större delen av firandet förlagt till just denna gråmilda lördag. Anna och jag fyller år med en veckas mellanrum (hon fyller tjugosex på alla hjärtans dag – idag) så vi samlar därför våra Julior för en efterlängtad brunch på Berns Asiatiska.

“Jag är jättehungrig nu”, säger jag på väg dit, mer nöjt än något annat.

“Jag önskar jag vore ännu hungrigare”, säger Anna.

“Ta inget man lika gärna kan äta hemma,” uppmanar Julia, “prioritera“.

Berns Karin Wåhlberg
Berns Karin Wåhlberg
Berns Karin Wåhlberg
Berns Karin Wåhlberg
Berns Karin Wåhlberg

På Berns finns fyra olika buffébord. Ett med sushi, ett med varma asiatiska rätter, ett med kalla asiatiska rätter och så efterrättsbordet. Även om det sistnämnda är något utöver det vanliga, så är sushin det tveklöst bästa. Jag kan liksom komma på mig själv med att, under dagarna som följer, sakna den?

Till dricker vi mimosas och bellinis och kaffe och försöker reda ut hur mycket folk fyrtio personer egentligen är och hur vi ska lyckas få plats med så många i vår lägenhet senare.

När kvällen väl kommer är lägenheten pyntad med gulddraperier, hundratals glowsticks framplockade och välkomstshotsen uppdukade. Vi fyrar av ett par mer eller mindre stela poser framför guldraperiet och drar igång spellistan som fortfarande är nyktert välkurerad tack vare Sofie.

Karin Wåhlberg-1
Karin Wåhlberg-2

Någon gång efter midnatt tar Jonatan ansvar för min kamera, som inte rörts innan dess, och fyller kvickt två minneskort med suddiga och neonlysande bilder fulla av kärlek, bubbelexplosioner och yviga rörelser. Det är kanske inte mycket som kommer framkallas i posterstorlek och ramas in, men alla kramiga kompisar i mer eller mindre avancerade glowsticks-kreationer gör mig alldeles varm i kroppen.

Vi får in ett fyrtiotal peppiga personer i lägenheten och folk har med sig flaska efter flaska med cava och prosecco, så korkarna flyger och det poppas presentconfetti och äts snacks och panikdansas till Taylor Swift (ända tills Sofie utbrister: “OM NI SPELAR EN ENDA TAYLOR SWIFT-LÅT TILL GÅR JAG HÄRIFRÅN”). Presentblommor trängs i alla behållare vi hittar som kan fungera som vaser.

Karin Wåhlberg-6

Strax efter tolvslaget petar vi också in (sedan tidigare på dagen förberedda) pizzor i ugnen, och bjuder på nygräddade slices med smältande ost + serverar lite väl lime:iga mojitos till alla. Bra knep för att en fest ska fortsätta hela natten, för övrigt. Eller i alla fall till halv fem.

Också gnuggistatueringarna flödar och folk täcker både sig själva och andra. Här nedan exempelvis har Julia attack-tatuerat ett blomsterknippe på Isabella.

Karin Wåhlberg-4
Karin Wåhlberg-5
Karin Wåhlberg-7
Karin Wåhlberg-8

Bilden ovan är tagen cirka tjugo sekunder innan halva flaskan sprutar ut över mig och soffan, vilket Julia förevigar. Nån som vet om man vågar tvätta 100% siden på snällaste programmet i tvättmaskinen även om alla symboler på tvättråds-lappen är överstrukna? Handtvätt är kanske bättre.

Japp det har gått en vecka näpp byxdressen har inte tvättats än :))))

Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg-3

All in all en sådan rolig kväll.

Karin Wåhlberg

Dagen efter hittar vi spår av våra guldglittriga draperier runtom i Midsommarkransen. Antar att folk fastnat och fått med sig på väg till tunnelbanan sen?

Söndagen, som är min faktiska födelsedag, går i lite lugnare tempo. Anna och jag vaknar upp till en rätt icke-piffig lägenhet och äter varsin nygräddad Picard-croissant innan vi kommer på att det är en bättre idé att äta frukost någon annanstans. Vi gör oss en smula mer respektabla och promenerar bort till Ett Skafferi för kaffe, frukost och många glas vatten. Det är plusgrader och vattenpölar ute. Solen skiner, fåglarna visslar och om en kisar är det lätt att inbilla sig att våren otåligt försöker tränga sig på redan nu.

Resten av dagen ägnas sedan åt exotiska saker så som städning och powernaps, för att sedan avrundas med en riktig succé i form av hämtpizza från Tellus.

Och med allt detta så har ens sista år med förmånliga ungdomsrabatter inletts. Ska se till att åka massa sista minuten-tåg och gå på Dramaten och alla andra roliga grejer där man kan tänkas tjäna på att inte ha fyllt 26.

Comments

 1. Karin Lockner

  Grattis i efterskott! Tycker mycket om hur du bygger upp hela natten som i ett kapitel ur en bok, fascinerande. Mäste ha varit en fin födelsedag! Kram, Karin

 2. Vicky

  grattis i efterskott! åh berns asiatiska, har fortfarande inte varit där och ätit. måste detta nästa sverigegång eller så. <3 (och! bilderna syns inte här för mig :( )

  1. Karin Wahlberg

   tack så mycket!
   så märkligt, men de verkar vara lite opålitliga i safari. nu har jag dock laddat upp alla igen, så det verkar funka!

Leave a comment