259. Rival, museum och vårsol.

Söndagen inleddes med frukost på balkongen för första gången både i år och i denna lägenhet. Satt i pyjamas och barfota utan att frysa; det var fantastiskt. Det är någon slags plätt av skog precis utanför vår balkong och känns nästan nästan som att man är ute på landet om man kollar i rätt vinkel. Efter frukosten kom mamma och pappa, vi spelade lite spel och åkte sedan in till stan där jag visade upp vårt kontor samt lämnade lite grejer som är bra att frakta när någon ger en skjuts (lyx).

DSC_0751

Efter kontorsvisning gick vi nedför Mariaberget till Mariatorget för att fika på Rival.

DSC_0752
DSC_0753
DSC_0754
DSC_0757
DSC_0761

Mina fina föräldrar:

DSC_0765
DSC_0768

DSC_0763

Sedan for de åter mot Norrköping och jag satt kvar och läste ut Hjalmar Söderbergs Med Strömmen som jag ju köpte i Novellix-format förra veckan. Efter detta mötte jag upp Fredrick för att fortsätta på vår nya museisöndagstradition och så begav vi oss till Fotografiska.

DSC_0770

Gillade Julia Fullerton-Battens Staged Reality bäst, till kanske ingens förvåning, eftersom den innehåller svävande personer och andra surrealistiska eller abstrakta inslag.

DSC_0773
DSC_0774
DSC_0777

Efteråt var vi trötta och hungriga som två små treåringar och gick omkring i en halv evighet för att sedan tillslut hamna på Rival. Jag har varit där så många gånger den senaste veckan (och så nu två gånger samma dag) att det nästan börjar kännas överdrivet (men bara nästan).

DSC_0791
DSC_0801

Vi pratade jobb och estetik och drack te samt konstaterade att vi nog ändå gillar Moderna Museet bättre än Fotografiska och jag tog därmed beslutet att förnya mitt medlemskap där istället för att skaffa årskort på Fotografiska, vilket jag varit lite i valet och kvalet över. Men så får det bli. Är man under 30 är det reducerat pris; gratis inträde i ett år, rabatter på diverse ställen, vernissager lite då och då och annat bra. Så himla värt ju. Tips!

Comments

 1. Julia

  Har inte tänkt på att man kan skaffa medlemsskap där men det var ju supersmart. Direkt upp på önskelistan!

  1. Karin Wahlberg

   Ja, verkligen en bra grej! Hihi! Snart prickis-födelsedag! <3

 2. kaneli

  Fina bilder som vanligt! och den lurviga koftan är från gina trico :)

  1. Karin Wahlberg

   Tack! Och tack för tips! :)

Leave a comment