295. Frukost, sommarstockholm och spelkväll.

I lördags inledde vi dagen med frukost på Urban Deli. Vi var lika med jag, Anna och Julia och frukosten var lika med surdegsbröd med smarriga pålägg, yoghurt med nöt-&müsliblandning, ägg, kaffe och juice.

Urban Deli, Karin Wahlberg
 
Urban Deli, Karin Wahlberg

Finaste frukostsällskapet må ni tro. Solen sken också, inte alls dumt.

Urban Deli, Karin Wahlberg
Urban Deli, Karin Wahlberg
 
Urban Deli, Karin Wahlberg
Urban Deli, Karin Wahlberg

Där satt vi länge och latade oss i solen, pratade om ditten och datten och var sådär lagom morgonsega.

Urban Deli, Karin Wahlberg
Urban Deli, Karin Wahlberg

Efter ett tag gick vi vidare, tittade in på Stadsmissionen och Grandpa och vinkade sedan hejdå till Julia. Anna och jag köpte på oss rit- och pysselsaker på Material på Folkungatan och sedan åkte vi hem. Fick ett ordentligt städinfall så efter att ha satt en surdeg på jäsning skrubbade jag och Anna hela lägenheten. Dammsög alla hörn och rengjorde varenda synlig yta. Jag putsade till och med alla soya-olivolja-honung-vinäger-etc-flaskorna, den nivån var det på (vilket jag lite sådär överdrivet nöjt också kände mig tvungen att påpeka för alla våra middagsgästern sedan också, sympatiskt…).

På kvällen var vi sedan jag, Anna, Julia, Julia, Erik, Fredrick, Kalle och en herrans massa surdegspizzadeg inklämda i vårt kök, med ugnen på 250 och fönstren på vid gavel. Vi mjölade ned i det nystädade köket och gjorde himmelskt goda pizzor med kombinationer såsom getost-valnötter-rödlök-cocktailtomter-honung, pesto-mozzarella-tomat, fetaost-oliver-rödlök-soltorkade tomater, aubergine-champinjoner-mozzarella…..ja och så vidare. Det var riktigt riktigt riktigt gott.

Karin Wahlberg
Karin Wahlberg
Karin Wahlberg
Karin Wahlberg

Vi åt tills vi var dundermätta. Sedan var det dags för sällskapsspel! Fredrick hade köpt med sig ett nytt spel, Arkham Horror, som jag börjat spela en gång i ett annat sammanhang och gett upp på efter en halvtimme eftersom jag inte riktigt orkade lära mig reglerna; men det skulle nu få sig ytterligare en chans. Det visade sig dock även denna gång inte vara det enklaste spelet att lära sig, kanske speciellt inte om man är sju fnissiga, otåliga personer med vin i kroppen och snacksskålar på spelplanen.

Karin Wahlberg

Men vi kämpade tappert på. Pluttade ut alla hundratals brickor och Erik tog sig an regelboken.

Karin Wahlberg
 
Karin Wahlberg

Någonstans när Julia och Fredrick började blanda Whiskey Sours istället för att lyssna på reglerna kunde en ju gissa sig till att det inte skulle bli så mycket spelande av…

Karin Wahlberg

Vi kom ett och ett halvt förvirrat varv innan vi gav upp och alla fick i läxa att läsa på till nästa spelkväll istället. Det verkade nämligen fortfarande roligt bara en lägger en dag eller två på att lära sig reglerna först, hehe. Som det var nu lyckades vi knappt komma till insikt om vad spelet gick ut på mer än typ *döda alla onda monster*.

Karin Wahlberg

Så istället körde vi ordlekar och ritlekar och drack vin tills klockan blev två-nånting, och skrattade tills tårarna rann.

Karin Wahlberg

<3

Comments

 1. isa

  ser ut som en världsfin dag! Måste gå dit och käka frulle. *googlar location*

 2. Vendela Eriksson

  Förresten, här kommer min mail (misstänker att du kanske ser den ändå, men vill ju vara på säkra sidan): vendela.e@gmail.com

 3. Vendela Eriksson

  Hej Karin!
  Jag hittar inga kontaktuppgifter till dig här (eller så tittar jag för slarvigt…) men jag har i alla fall en liten fråga till dig! Först är det om du är uppbokad den 5:e juli eller om du möjligtvis befinner dig i Stockholmstrakten då? För det andra ungefär hur mycket du brukar ta för ett fotojobb (ca 1 h skulle jag tro)? Du får gärna maila mig om du skulle ha tid då, så kan jag berätta lite mer! Är ju mycket nöjd från förra gången när du fotade mig och mina syskon för hundra år sedan :) Vi håller på att kika på lite alternativ så inget är helt spikat än, men det skulle vara kul att veta om du ens har möjlighet eller om du kanske är på semester istället! Hoppas du har en finfin start på sommaren! Kramar från Vendela Eriksson

  1. Karin Wahlberg

   Svarade dig på Facebook! Kram

Leave a comment