299. Långholmen

Förra söndagen hade Anna och jag ställt in siktet på Långholmens Open Air Art Book Fair. Det var blåsigt men soligt när vi knatade över Västerbron.

Karin Wahlberg
 
Karin Wahlberg

När vi kom fram var det fullt med folk som brett ut picknickfiltar och visade upp/sålde sina böcker. Det var ju ett oerhört trevligt initiativ men vi kände oss båda två ganska färdiga efter bara fem minuter eller så.

Eftersom ingen av oss varit på Långholmen tidigare dock beslöt vi för att utforska det lite närmre, när vi nu ändå var där.

Karin Wahlberg

Så vi valde riktning på måfå och promenerade tills vi kom fram till Långholmens Wärdshus och Museum. Anna har någon slags vision om att hon ska besöka Stockholms alla museum så vi betalade tjugofem pix var i inträde och begav oss in för att betrakta fängelsehistoria.

Karin Wahlberg
Karin Wahlberg

Och det var ju onekligen en…intressant upplevelse. Värdshusgäster (och duschutrymmen) samsades med musei-installationerna. Men vi tog oss ett varv och kikade in i en cell, där jag höll på att få en hjärtattack av speakerrösten som började spela automatiskt trettio sekunder efter att en kommit in.

Karin Wahlberg

Vet inte om det är ett museum jag skulle rekommendera till någon men vi var på gott humör ändå.

Karin Wahlberg
Karin Wahlberg

Sedan lämnade vi Långholmen och dess grönska.

Karin Wahlberg

Vi promenerade längs med vattnet hela vägen till Slussen. Det blåste som tusan.

Karin Wahlberg
Karin Wahlberg

Men var rätt fint ändå! Sedan åkte vi hem och tog powernaps innan vi svirade om för en kväll och natt på Trädgården med en massa annat fint folk.

Leave a comment