332. Flavours of adulthood with responsible chocolate ice cream

Jag plockade bort min About-sida för ett tag sedan, eftersom den var så ouppdaterad. Kände mig väl varken nyexad från Berghs eller rosa-hårig längre, så att säga. Tanken var ju att den också skulle ersättas av en uppdaterad version, men det hamnade väl som punkt sju på en att göra-lista någonstans och glömdes bort. Jag vet inte om det framgår vad jag egentligen ägnar mig åt om dagarna. Jag tänker mig att jag ska berätta lite mer utförligt om det någon gång framöver.

I alla fall. Jag slängde mig in i vardagen med huvudet före, när jag kom tillbaka till Stockholm. Vi har nytt golv på kontoret: kakel med geometriska konstellationer, och det börjar kännas mer och mer som ett riktigt kontor, efter viss startsträcka. Vårt kontor. Det är höst i luften. Hittills har jag låtsats vägra strumpbyxor genom att ha långbyxor och därmed inte aktivt ställas inför valet strumpbyxor vs. barbent, men jag vet inte vem jag försöker lura. Som om faktumet att jag inte börjat använda just strumpyxor igen än skulle betyda att det inte är kallt, när långbyxor nästan är mer påklätt. Så ologiskt.

Måndag, tisdag och onsdag uppslukades av jobb-relaterade saker och sena kvällar. Mestadels roligt, allt som har med våra egna företagsuppdrag att göra är ju per automatik roligt, spännande och intressant, men eftersom jag jobbar extra på kvällarna tre dagar i veckan så liksom bara försvinner de dagarna. Kommer hem vid halv nio på kvällarna och kollapsar då mest i kökssoffan och hänger med någon av de två jag bor med. Sedan är det liksom dags att gå och lägga sig helt plötsligt. Målet är att göra det i lite mer rimlig tid i höst, det krävs nog om en ska orka.

I torsdags mötte jag, Martina och Annie upp Fredrick, Jonas och Peck vid Steam på Krukmakargatan. Vi köpte med oss lunch och satte oss sedan i solen på Bysistorget. Det är så roligt och peppande att träffa dem, hela gänget. Det är åter till den där nyfikenheten kring vilka projekt alla håller på med, och sedan ohejdat in på tips, oändligt med pepp, frågor och förslag.

by Karin Wåhlberg
by Karin Wåhlberg
by Karin Wåhlberg
by Karin Wåhlberg
by Karin Wåhlberg

Efter lunchen sa vi hejdå till Fredrick som var tvungen att bege sig tillbaka till sitt jobb inne i stan, medan vi andra, som håller till på Söder, gick till 18 smaker för att äta glass till efterrätt. Det bästa där (förutom att glassen är superb) är att man kan välja minikulor, så att man kan få flera olika smaker utan att det blir mer än man orkar.

by Karin Wåhlberg
by Karin Wåhlberg
by Karin Wåhlberg
by Karin Wåhlberg

Peck och Jonas följde med tillbaka till kontoret för att inspektera golvmönstret.

by Karin Wåhlberg
by Karin Wåhlberg

Peck behövde egentligen också återvända till sitt jobb, men när vi fick leverans av DAMMSUGARE blev det alldeles för spännande och han var tvungen att stanna kvar och bevittna monteringen. Så mycket excitement happening.

by Karin Wåhlberg
by Karin Wåhlberg
by Karin Wåhlberg
by Karin Wåhlberg

Efter uppspelt testkörning (Peck: “Om jag hade en sådan här hemma skulle jag städa typ jämt”) var det dags att återinföra lite arbetsro. Det är märkligt det där, hur kul det blir med små och egentligen trista saker blir bara för att det hör till utvecklingen av något som är nytt och spännande; det egna företagandet. Från vattenkokare till skruvar, mikro och dörrmatta så blir det roligt om så bara för att det är en del av något eget som växer fram, ett bevis i sin kanske minsta form att det vi gör är på riktigt.

Jonas har kontorssurfat runt lite under sin Stockholmsvecka, så han hängde kvar hos oss på eftermiddagen sedan.

by Karin Wåhlberg
by Karin Wåhlberg

Eftermiddagen gick åt jobb varvat med skratt. Här nedan har nog Martina en koncentrationssvacka och dansar runt med dammsugaren till musik medan Annie exploderar i skratt åt det hela. <3

by Karin Wåhlberg

Arbetsdagen lider mot sitt slut, Annie ger sig iväg och en stund senare får vi överaskningsbesök av David som cyklar förbi.

by Karin Wåhlberg
by Karin Wåhlberg

Han berättar om livet (han ska bli pappa!!! <3 kommer bli en sådan bra en) och visar upp lite grejer han har designat på sistone. Topp tre med eget kontor är ju att man kan få så mycket fint besök över, både planerat och spontant.

by Karin Wåhlberg
by Karin Wåhlberg

Vi håller på och fixar med ett skåp och ska skaffa ett par fåtöljer. Så fort det är i ordning ska ni få se lite mer ordentligt hur kontoret ser ut i sin helhet.

by Karin Wåhlberg
by Karin Wåhlberg
by Karin Wåhlberg

Eftersom det är torsdag ska jag inte iväg och kvällsjobba, så jag åker hem och somnar en stund ovanpå sängen, springer en runda i skogen och åker sedan in till Nytorget för att äta tapas med Anna och Julia. Vi har ju varit så utspridda hela sommaren och Julle åker till Afrika i två veckor från och med idag, lördag, så vi kände att det var dags för lite serious quality time. Vi drack sangria och mojitos, delade på en massa smårätter och uppdaterade varandra om både viktiga och oviktiga ting. Innan midnatt var jag dock duktigt nedbäddad i säng, trött som jag vet inte vad men mycket mycket nöjd efter en sådan fin torsdag.

by Karin Wåhlberg
by Karin Wåhlberg
by Karin Wåhlberg
by Karin Wåhlberg

ps. lyssnar ni på alt-J:s nya släpp? ser så himla mycket fram emot hela albumet i slutet av september!!!

Translation:

Thursday, with a dumpling lunch date in the sun, ice cream, work, surprise office visits, and tapas dinner out with my favourite girls.

Comments

 1. Linnea

  Hej Karin! Jag och några vänner ska på Harry Potter-utställningen i helgen och undrar om du har några andra Norrköpingstips? Så som fina områden, matställen etc. Sådant som man inte får missa helt enkelt. Kram!

  1. Karin Wahlberg

   Hej! Vad roligt! Mysigaste områdena om man är på besök är nog Knäppingsborg och Industrilandskapet. Knäppingen har ett gäng restauranger, fik och små-butiker. Det ligger lite runtomkring en innergård med kullersten och ibland har de gratiskonserter om kvällarna. Kolla http://www.knappingsborg.se! Bra för att äta eller ta en öl eller vadsom egentligen. Fika finns också där som sagt, exempelvis Bagarstugan, men är ni sugna på gammaldagsfika (och god paj) så kolla Kafé Kuriosa. http://www.kafekuriosa.se/
   Industrilandskapet har en del museum, så som Arbetets Museum (gratis, fin utställning som heter Framtidslandet går just nu), Stadsmuseet osv, en fin restaurang som heter Enoteket ligger där omkring… men mest är det väl ett allmänt promenadvänligt område pga gamla industribyggnader, kullersten, en massa vatten, vattenfall och broar. Se: http://bit.ly/1oE6fm6 typ. Vet inte hur länge ni är där eller vad ni gillar, rätt bra second hand finns i form av Hela Människan och Erikshjälpen (googla det + norrköping så ska ni nog kunna hitta öppettider), men de ligger båda lite i utkanten. Men då kan man ju passa på o åka spårvagn om man vill, haha.

   Ah jag vet inte riktigt, har ju inte bott där på fem år så är kanske lite ringrostig på guldkornen, men förhoppningsvis hittar ni något vettigt utifrån mitt svammel i alla fall :)

   Kram!

 2. Beatrice

  Längtar tills om några år när jag gått klart utbildningar och kan börja jobba med något kul!

 3. martina

  det skulle vara jättekul att veta mer om vad du pluggade och vad du gör om dagarna :) du verkar vara en driven tjej med många bollar i luften iallafall!

 4. Elin

  Han på tredje bilden, jonas(?), ser ut som en GUD! Wow! :o

Leave a comment