345. Here, and where you are

Det var sol för första gången på evigheters evighet när jag vaknade i söndags. Kunde inte komma ihåg senast jag vaknat till solsken, med både höstrusk och byggplastsfasen som bakomliggande orsaker till detta. Med vintertid i bagaget var jag dessutom extra utvilad när jag begav mig in till Slussen för att möta upp Julia och sedan promenera bort till Skeppsholmen och Moderna Museet, så helt klart en söndag på topp.

Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg

Huvudattraktionen för besöket var Skulptur efter skulptur med Fritsch, Koons & Ray.

Karin Wåhlberg

Inifrån själva utställningen blir det dock bara dessa tre mobilbilder nedan, eftersom jag på engelska blev ruten åt att jag minnsan inte fick fotografera med min vanliga kamera. Jag vill dock vidhålla att det:

1. Inte fanns någon förbudsskylt (dubbelkollade på väg ut och det enda som stod var att en inte fick peta på skulpturerna, vilket jag ju inte heller gjorde)

2. Är ganska orimligt att det är förbjudet med “vanlig” kamera men inte med mobilkamera?

(Okej, jag ska släppa detta nu)

Processed with VSCOcam with 10 preset, Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg

Tyckte i alla fall hemskt mycket om utställningen, framförallt detaljrikedomen i alla verk. Varenda veck på elefantens hud och den perfekta imitationen av en knut och de vridningar som uppstår om man gör ballongdjur i, ja, faktisk ballong. Sedan bara allmänt den där känslan som infinner sig när man långsamt strosar runt i en stor och luftig museisal med konstverk och hantverk att imponeras och förundras av överallt runt omkring en.

Karin Wåhlberg

Efteråt spatserade vi vidare runt i salarna för att se vad mer som var nytt sedan sist. En utställning med installationer i form av kablar, strömförande objekt och gamla tuggummin inne i hörn var en nästan lite väl abstrakt upplevelse, även om det fanns fina inslag där också.

Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg

Sedan följde några Moderna-klassiker ur samlingen, stereotypt vilande av benen på bänk framför målning, samt detaljrika, färgstarka målningar och lite Yoko Ono-poesi. Summa summarum en mycket estetiskt tillfredsställande liten konstvandring.

Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg
Efter utställningstur samt den obligatoriska titten i museishoppen var kaffesuget enormt och vi begav oss därför ut i blåsten och en plötsligt bra mycket mer mulen tillvaro för att möta upp Erik, Julia och Mika på Il Caffé. I äkta tidsförslösande, söndagsslumrande anda satt vi sedan länge där och sörplade och åt croissant och när vi till slut begav oss hemåt köpte jag med mig färska valnötsfrallor från Fabrique. Valnötsbröd är verkligen den godaste brödsorten av dem alla.

Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg

Det som kvarstod av dagen ägnades sedan åt att sitta i köket och pumpa Anna på detaljer och berättelser från hennes New York-besök, från vilket hon var nyss hemkommen, samt att skissa upp ungefär femtio olika förslag till logotyp till en grej varav alla blev olika nyanser av misslyckade. Somnade efter ett nån gång med svart färg kvar på fingrarna, teckningar över hela golvet och flertalet urdruckna tekoppar kvar på skrivbordet.

Translation:

Went to the Sculpture by sculpture exhibition by Fritsch, Koons, and Ray at Moderna museet in Stockholm with Julia.

Comments

  1. Beatrice

    Stockholm är så vackert på något sätt. Älskar verkligen den staden.

    1. Karin Wahlberg

      Ja det är allt en bra tjusig stad!

Leave a comment