349. Något om Gbg

Förra helgen, alltså inte den som var precis nyss utan den innan, var jag ju i Göteborg. Det var svart och regnigt när vi nådde västkusten framåt kvällen och vi tog färjan genom mörkret mot Hönö och Öckerö, där Alice föräldrar bor. Alice är min brors fästmö och de två + bägge föräldraparen skulle samlas för att prata och planera bröllop, som blir till våren.

På lördagen tar jag dock bussen in till stan och hem till Jonatan som sömnigt slår armarna om mig vid hållplatsen. Han hade kommit hem vid fyra på morgonen och jag brygger kaffe medan han äter frukost. Sen kryper vi upp i sofforna och pratar om livet och allt vi kan komma på som hänt sedan sist.

Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg

Efter ett par timmar tar vi spårvagnen till Valand där vi sedan säger hejdå och jag kliver av, för att strax få slänga mig runt halsen på min älskade, saknade Johanna och krama om henne i en halv evighet.

Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg

Över sopplunch och långpromenad kors och tvärs genom skog och över halva stan får jag höra allt om hennes liv och hon om mitt. Vi har känt varandra i många år vid det här laget, men framförallt flyttade vi till London ihop precis efter gymnasiet och har sedan dess delat så oändligt mycket. Så mycket kärlek längtan livskriser ilska existensfunderingar mittinatten-äventyr sorg saknad glädje och skratt, och vi byggde en vänskap som håller över alla de kilometer som finns mellan våra vardagsliv nu.

Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg

Efter en värmande kaffe på da Matteo var också hon tvungen att gå och istället fick jag sällskap av Jonas (ja förstår ni vilken triss i fantastiska personer jag lyckats få ihop på en och samma dag?).

Karin Wåhlberg

Och över urdruckna kaffekoppar och dämpad belysning i ett trött och dimmigt Gbg förstår vi varandras drömmar och funderingar. Vi har intensiva diskussioner om entreprenörsskap, mod och självdisciplin och klockan springer iväg och vi promenerar längs med Nya Allén kramar varandra hejdå och jag letar upp en buss som tar mig åter till färjan och Öckerö. De bägge mammorna hämtar mig på andra sidan, så köper vi godis och åker hem till familjen Sjögren igen.

Där hemma såg kvällar och morgnar under blixtvisiten ut lite såhär, med gulliga kära personer, god mat, trevligt umgänge, godis och annat.

Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg

På söndagen är det sol och jag sitter i passagerarsätet och läser hela vägen till Norrköping, en deppig mordhistoria som utspelar sig på Irland, och därifrån vidare med tåget upp till Stockholm och verkligheten vardagen & vuxenlivet igen.

Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg

 Translation:

A visit to the west coast 

Comments

 1. Ebba

  Du har så fina inlägg och det är så najs att läsa din blogg! Du är bra!

  1. Karin Wahlberg

   Vad glad jag blir, åh, tack!

 2. ISA

  du har alltid så himlahimla fina bilder och genomtänka inlägg. SÅ FINT!

  1. Karin Wahlberg

   Tusen tusen tack! Blir så himla peppad av sånt här <3

 3. Vicky

  göteborg alltså. måste helt klart spendera mer tid där. är inte så himla duktig på den staden liksom. SÅ fina bilder.

  1. Karin Wahlberg

   ja, det är en fin stad! har inte heller så bra koll nu för tiden dock, följde mest efter de jag hälsade på som en vilsen hundvalp, haha. men i alla fall: TACK <3

 4. lovisa

  otroligt fint fångat! gillar särskilt de med lite dovare färgskala, t.ex. kaffekopparna.

  1. Karin Wahlberg

   tack så himla mycket!

 5. Cornelia

  Vad fint! Det där ensamma huset ser alldeles underbart ut!

  1. Karin Wahlberg

   Tack så mycket! Ja, det var så fint och höstligt med trädet intill :)

 6. Emma & Julia

  Underbara bilder!!

  1. Karin Wahlberg

   Tack!!

 7. Natalie

  avis på hänget med Jontis och Johanna! <3 hade velat vara där med er!

  1. Karin Wahlberg

   ja så himla mysigt men det blir fleeeeer tillfällen. vi får dra hit dem nån gång snart också! <3

 8. Caspian

  gud vad fina bilder du tar.

  1. Karin Wahlberg

   tack tack tack <3

Leave a comment