351. Tio frågor

Jennifer nominerade mig att svara på 10 frågor och sedan skicka vidare 10 nya frågor, så here goes:

Karin Wåhlberg

1. Vilket är ditt första minne?
Jag tycker det är svårt att vara säker på vad en verkligen kommer ihåg och vad en snarare minns utifrån att någon berättat om eller visat kort på det, men en sak som jag ändå kan återkalla tydligt från mina första år är när jag och mamma leker läsleken. När jag var 2-3 år gammal lärde mamma mig att läsa; jag tror metoden var hämtad från någon bok om pedagogik och tidigt lärande som hon blivit tipsad om. I alla fall bestod läsleken av att hon höll upp lappar med ord på i stor röd text; jag stod ivrigt på min säng och efter att jag läst ordet på lappen som hon höll upp fick jag hoppa från sängen till en sådan där liten inomhus-studsmatta som vi hade. Sedan upp på sängen igen, läsa nästa ord, hoppa igen, haha. Det var min favoritlek; uppenbarligen var jag inte ett särskilt svårroat barn.

2. Hur såg du ut för exakt ett år sedan?
Enligt photobooth var jag rätt glad och för det mesta klädd i olika varianter av svart, med rufsiga, trassliga vinterlockar som då var ett oklippt år kortare än nu.

Karin 2013

3. När hade du hjärtklappning senast?
I början av veckan; träffade på en person som jag inte riktigt var beredd på, heh.

4. Vad ser du fram emot just nu?
Jul, icke-orginellt nog. Känner mig lite november-gnällig, jobbar långa dagar och är trött på det ruggiga grå. Ser därför fram emot att få sätta mig på ett tåg söderut och bara ligga i soffan framför brasan hemma hos mamma och pappa och läsa böcker – och inte svara på mail, sms eller facebookmeddelanden på flera dagar. Lägga tusenbitarspussel med min storasyster till doften av nybakat, saffran och kanel med en massa tända ljus precis överallt.

5. Vad gör du om fem år?
Jag driver tillsammans med mina kollegor fortfarande IKI IKE, som vid det laget också inkluderar ett par dotterbolag. Vi har flyttat till ett större kontor och kanske anställt ett par stycken som fulländar teamet men är fortfarande flexibla nog att ta en veckas miljöombyte och arbeta från ett livligt New York-café eller någon liten italiensk kuststad om andan skulle falla på. Jag har bytt andrahandskontrakten och Stockholms eviga runtflyttande mot en liten bostadsrätt och vaknar varje morgon bredvid någon som gör det svårt att vilja gå ur sängen. Dessutom skulle jag lobba för att alla de jag gillar bäst ska bo inom gångavstånd och sedan regelbundet ha allihopa över på brunch och långa vinmiddagar. Jag kommer också ha hunnit bli moster (iiiiihhhhh), det blir jag redan nu i slutet av januari, och vem vet, kanske vid det laget också faster? Är rätt pepp på fem år fram i tiden, kan vi snabbspola?

6. Vilken är din värsta ovana?
Värsta vet jag inte men typiskt dåliga vanor är väl att jag ofta väntar till absolut sista dagen med att betala räkningarna, gillar att äta frukost till middag samt tenderar pilla sönder mina naglar tills det gör ont när jag läser eller kollar på något spännande.

7. Din sista måltid om du får välja helt fritt?
Har i skrivande stund ätit både middag och godis så är alldeles för mätt för att komma på något särskilt som känns lockande och som jag skulle vilja lägga mitt sista intag av föda på. Men en frukostbuffé kanske? Älskar ju frukost.

8. Berätta tre saker vi inte vet om dig!

Fountaindale Fliers 2001

 • När jag gick i fyran var jag med i skollaget i friidrott och reppade Fountaindale Elementary School i någon form av ‘junior olympics’. Kan tyvärr inte minnas att jag skulle ha vunnit något och är osäker på vad bilden till höger ens är för gren men jaja. Tioåriga Karin var jäkligt snabb ska ni veta.
 • När jag var liten-liten hade jag världens korkskruvar, sedan mellan kanske åldrarna 9-13 var mitt hår rakt och efter det blev det lockigt igen. Hår kan vara så knäppt.
 • I mitt liv har jag flyttat 10 gånger och bott i 5 olika städer i 3 olika länder.

9. Vad är du rädd för?
Har så himla svårt för äckliga, närgångna fåglar. Tänk typ duvor och gäss.

10. Vem skulle spela dig i filmen om ditt liv?
Alltså, skulle ju behöva någon som först kan porträttera en envis, obstinat liten unge med overachiever-tendenser och crazy-hår så då känns ju Emma Watson som redan visat vad hon gått för med Hermione som ett rimligt alternativ. En äldre version av mig skulle gärna få spelas av Allison Janney pga hon är otroligt smart, snabbtänkt och härligt sarkastisk (och lång hon också). En sån vill man ju bli porträtterad av, lätt. Skulle nog antagligen spelas av någon lite mindre…elegant dock, haha, men en kan ju hoppas.

Och tio nya frågor att svara på, för den som så önskar, i kommentarsfältet eller på egen blogg:

1. Vad är det sista du gör innan du går och lägger dig?
2. Vilken serie eller film kan du se om och om igen?
3. Vad är det mest minnesvärda som inträffat under 2014?
4. Vad gör du om fem år?
5. Vilket karaktärsdrag är din största tillgång?
6. Vad skulle du vilja vara expert på?
7. Vad heter du i mellannamn?
8. Vilken stad vill du besöka härnäst?
9. Ett citat du gillar och varför?
10. Vad längtar du efter?

Translation:

Jennifer nominated me to answer ten questions and then pass on ten new ones.

Comments

 1. ISA

  blir jättenyfiken på vilket land du bodde i när du var superstjärnan där på bilderna!? :)

  1. Karin Wahlberg

   Bodde i USA :)

 2. jennifer

  Alltså, jag älskar ditt sätt att skriva!! Och du verkar vara en så fin och bra person, hade velat ha dig som vän (och inte bara internetbekant), synd att en inte bor närmre alltså!

  1. Karin Wahlberg

   Tack rara! Och ja ja ja! Precis så (fast ja tvärtom du förstår); tror vi skulle vara en strålande kompisduo. Vi får lösa det på något sätt, helt enkelt!

 3. Caspian

  vilka städer och länder har du bott i?

  1. Karin Wahlberg

   norrköping stockholm london hagerstown & newport beach (dvs usa england & sverige)
   :)

Leave a comment