354. Två gånger mat

En lördag för ungefär två och en halv vecka sedan var David i Stockholm för att luncha med mig och mina IKI IKE-kollegor. Vi begav oss till The Flying Elk för att äta gott samt prata business och framtid. Förhoppningsvis kommer vi jobba ihop en del framöver; jag tror det kommer bli strålande.

Karin Wåhlberg

Eftersom jag hade varit på slottsfest till klockan tre natten innan och inte kommit i säng förrän vid fem på morgonen tyckte jag att kaffe var en mycket lämplig förrätt. Det var Hornstullsgruppen som ställt till med äventyr bland heliumballonger och gamla rustningar i välpolerade salar på Häringe slott och vi dansade tills benen inte orkade mer. Efter välbehövlig koffeinkick beställde vi in mat vilken var fullkomligt h-i-m-m-e-l-s-k. Jag åt smörstekt torsk med butternut squash & vildsvamp, saffranssoppa, parmesan, stekt bröd, valnötter & salvia. Blir hungrig bara jag tänker på det.

Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg

Vi passade på att filma lite material till ett pågående projekt samt pratade i flera timmar om såhimlaspännandesaker ni vet, som innovationer och digitala tjänster och satt länge och vred och vände på olika idéer, genomföranden och upplägg inom dessa områden.

Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg

När det väl var dags att bege sig vill jag minnas att jag vinkade hejdå till hela truppen och åkte hem och parkerade mig i soffan, sträckläste Lena Anderssons senaste bok tills den vips var helt slut samt drack te och annat som hör sömniga lördagar till.

En helt annan lördag, kanhända det var inte nu i lördags men den innan, var jag hos Annas föräldrar på middag. Egentligen skulle vi gått på hennes lillebrors skolpjäs innan men det snurrade till sig så galet att vi bara fick se slutet. Likväl fick vi som sagt lyxig mat och rikliga mängder rödvin när vi väl kom hem till dem igen, vilket ju inte är fy skam det heller. Det var asiatisk nudelsallad med kött lime koriander vitlök och annat, ceviche, någon slags lax-arrangemang med gurka och ingefära samt färskt bröd och goda ostar. Till efterrätt bjöds på hemgjord hallonglass, dumlekolor och chocolate chip cookies så på det hela taget fanns inget att klaga på.

Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg

Någon gång kring midnatt höll vi på att somna till i soffan och beslöt därför att runda av kvällen och åka hemåt, mätta och belåtna till långt efter frukost dagen därpå.

ps. Går i julklappsplaneringstankar, närmare bestämt är jag i valet och kvalet mellan olika vegetariska kokböcker. Någon som har båda eller någon av Mera Vego eller Green Kitchen Stories och tycker den ena eller andra är bättre?

Translation:

2 x food during the past few weeks; an exciting saturday business lunch and another saturday’s luxurious home-cooked dinner at Anna’s parents.

Comments

  1. Hanna

    Jag har Mera vego! Kan tycka att den ibland känns lite väl basic med vissa saker, men det är ju också lite meningen kanske.. Men den är fin och inga recept är så svåra = bra. Så eh, på det hela taget rekommenderar jag den nog haha.

    1. Karin Wahlberg

      Åh tack för infon! Beställde den häromdagen faktiskt. Var lite fundersam på just om den skulle vara för basic, men det är till min mamma som har sagt att hon vill börja laga mer vegetariskt men att hon inte riktigt vet vad hon ska laga eller hur hon ska tänka när köttet ska bort – så enkla recept i en bok som ändå är fin och inspirerande blir säkert bra! Verkade vara lite fina infouppslag om varför det är bra att äta mindre kött osv. också när jag googlade. Så det blir nog bra :)

Leave a comment