356. Jobb, ballonger och fotobås

Det är fredag och jag vaknar tidigt med någon slags förväntan i kroppen. Är dödstrött och äter sömndrucket min frukost vid köksbordet med fortsatt beckmörker utanför fönstret, men har på något paradoxalt vis ändå mer energi i kroppen än vanligt.

Klockan nio trillar jag in på kontoret där Annie och Martina redan befinner sig; kaffet puttrar och vi pratar om veckan som gått, spännande möten och möjligheter som uppstått och hur saker och ting händer så innerligt fort och samtidigt alldeles för långsamt. Vi är otåliga och vill att våra visioner ska bli verklighet nu nu nu. Siduri kommer hon också och efter ett internmöte har vi ett google hangout-möte vid elva som får adrenalinet att pumpa och jag måste nästan nypa mig i armen för att vara säker på att det är på riktigt. Ett av våra drömprojekt som vi jobbar dag ut och dag in med att genomföra går nu in i nästa skede och till årsskiftet kommer vi kanske ha något som faktiskt finns på riktigt och inte bara i våra många affärsdokument, kalkylark, keynotes och designprototyper.

Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg

Efteråt bara tittar vi på varandra och flinar brett, försiktigt hoppfulla om än lite rädda för att vara för förväntansfulla. Vi är hungriga och uppe i varv och behöver frisk luft, så vi promenerar ned till Falafelbaren på Hornsgatan. Jag köper en dyrare lunch än planerat men det är så to die for-gott att jag inte orkar ha dåligt samvete över att jag egentligen har flera matlådor i kylen hemma som jag hade kunnat ta med och äta istället.

Det är fredag och vi driver eget och äger vår egen tid, så istället för att skynda tillbaka till kontoret tar vi en promenad i den isiga Stockholms-luften bort till Krukmakargatan där våra vänner på Intro//Muse tillsammans med några andra har en pop up-butik. Vi spatserar runt och känner på tyger och beundrar vackra plagg, men vi driver som sagt eget, så vi har inte heller råd att köpa något. Med längtansfulla blickar sliter vi oss därför och promenerar tillbaka till kontoret så att vi kan se till att ändra på det.

Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg

På väg hem från jobbet stannar jag till på konstnärshandeln nere vid Bysistorget; jag tycker så himla mycket om den. Den är fylld från golv till tak med penslar, papper, pennor, färger och allt annat man kan tänka sig och damen som driver den är alltid så oerhört trevlig och hjälpsam. Jag håller på och gör inbjudningar till min brors bröllop och behövde en bättre penna för ändamålet. Hela veckan har jag suttit med inbjudningarna, bröllopshemsida och en massa julklappspyssel; för första gången på länge har jag haft energi över till egna kreativa projekt även utanför jobbet, vilket är en oerhört skön känsla.

Jag hinner dock inte mycket mer än hem och vända, ta en powernap och äta en macka innan jag ger mig ut i kylan igen. Jag möter upp Fredrick vid Rådmansgatan och tillsammans promenerar vi till Rodolfo, en byrå här i Stockholm, som ställer till med fest. Jonas har jobbat där sedan en vecka tillbaka och har bjudit dit oss. Vi möts av en pyramid av champagneglas, heliumballonger i hela lokalen och givetvis också bubbel i överflöd. Det är så fruktansvärt fint att Jonas är tillbaka i Stockholm tills vidare och jag slänger nostalgiskt armarna kring dem båda och deklarerar att vår trio är så oslagbar bara vi är på samma ställe.

Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg
Vi dricker oss salongs på champagne, vin och (för dem som gillar’t) öl, skapar nya bekantskaper och berättar för varandra om allting som hänt som är nytt och spännande (som boendekonstellationer, exalterande jobbnyheter och planer inför nästa veckas julfest). Vid halv tio börjar det hela stanna av och Anton sms:ar och säger KOM TILL BON TOUCH och säger att vi är uppskrivna på listan. Okej, säger vi givetvis, och jag, Jonas, Fredrick och Fredricks två supertrevliga kollegor Helena och Sara (inser att det finns 3 olika Sara i detta inlägg menmen) fnittrar hela vägen till Drottninggatan och tar sedan hissen upp till sjunde våningen.

På Bon Touch blandar de starka drinkar åt en och bjuder på pizza, har ett photo booth till vilket vi återvänder regelbundet under kvällen och runt varenda hörn händer nya, spännande saker. I ett rum är det musikquiz och i ett annat finns oändliga mängder pennor och färggranna postit-lappar som är nästan lika stora som halva jag och på dessa kan man bli avritad. Vid midnatt någon gång kommer en korvgubbe och bjuder på korv och alla är så himla snälla och trevliga. Vi blir nostalgiska och djupa och har långa filosofiska konversationer om mer eller mindre (nog mest mindre) djupa och viktiga saker.

Har nästan inga bilder på folk från kvällen men här är Jonas samt Antons (som också gick i min klass på Berghs) flickvän Sara i full färd med att fixa fram drinkar:

 

 

Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg

Karin Wåhlberg

I ritrummet hittar jag Fredrick som ritar av fina Sara och hennes klasskompis Sofia. Så himla tjusiga och tjugotaliga var de, kolla bara:

Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg

Jag blev också avritad, av Sara. Här nedan är en abstrakt jag med huvudet eftertänksamt vilandes i ena handen och en drink i andra.

Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg

Vi blev kvar tills korvgubben stängde ned och alla började gå hem, gjorde en sista tapper insats i fotobåset och lärde känna ytterligare några trevliga personer. Jag, Fredrick, Jonas, Anton och Sara var först på väg vidare men klockan hade hunnit bli så mycket att ställena började stänga så jag sa istället hejdå och tog tunnelbanan hemåt. Var frusen och trött men på så oslagbart gott humör när jag väl kom hem.

November, du är en sån himla icke-månad på många sätt, men din sista vecka har bjudit på succé efter succé. Har denna vecka orkat göra mer saker än på länge och skrattat så mycket och innerligt att det nästan väger upp för de få soltimmar vi fått, och det var med en stor dos pepp i kroppen jag stupade i säng långt efter att fredag blivit till lördag.

 

Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg

Translation:

Friday, with work, balloons, a photobooth, fun-filled parties and free drinks.

Comments

 1. hedvig

  åhh vad snygga foton!! vad fint med alla ballonger!

  1. Karin Wahlberg

   åh men tack!

 2. sara

  så fint att ses!!! <3

  1. Karin Wahlberg

   jaa <33 får se till att ses lite mer ordentligt någon gång snart tycker jag!

Leave a comment