358. Thanksgiving

Lördagen som var nu senast försvann i en frusen kö. En timma och tjugo minuter tror jag vi stod och huttrade för att få komma in på Konstfacks julmarknad, och ja, det var precis lika ovärt som det låter. En kan ju tycka att vi borde vänt men första halvan av kön gick ändå förhållandevis fort och när vi kommit så pass långt kunde vi ju inte bara ge upp?? Eller ja, med facit i hand så… Hur som haver, när hela det spektaklet väl var överstökat (och vi blivit avskräckta från alla framtida julmarknader, eller åtminstone resten av säsongens) åkte vi hem och försökte bli varma igen. Kände mig fortfarande nedkyld tre timmar senare när vi än en gång begav oss utanför dörren. Jag, Julia och Anna mötte upp Julia vid Slussen och sedan for vi traditionsenligt hem till Annas föräldrar för Thanksgiving-middag. Det var förvisso i torsdags det egentligen skulle ha firats, men vi kör någon slags egen twist på traditionen här i Sverige. Förra året var vi en salig blandning människor som på lite olika vis har koppling till den amerikanska traditionen; i år hade alla fått förhinder utom vi fyra. Vi blev sju om en kalkon för tolv men åt nog på rätt bra ändå, hehe (och var rätt mätta resten av helgen).

Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg

Som sagt, Thankgiving med en egen, lite juligare twist blev det. Julia hade bakat egna saffransbiscotti som hon hade med sig och så hade vi även med en fläder- och citronglögg som fick inleda kvällen. Tycker ofta att glögg kan bli lite mastigt men denna var riktigt god. “Perfekta biscotti” tror jag Anna säger till Julia på bilden nedan, för det var de.

Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg

Sedan bytte vi glöggen mot franskt rödvin och Micka skar upp kalkonen. Under middagen var jag för fokuserad på att äta så nästa bild blir på ostbrickan som följde.

Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg

<3

Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg

Och så chokladtårta och kaffe ännu senare på kvällen. Sen hamnade vi i soffan med våra rödvinsglas och pratade om världskonflikter historielektionerna i skolan glömde, medan Annas pappa glatt spelade gamla Coldplay-låtar för oss . Nån gång framåt midnatt begav vi oss hemåt, förståeligt supermätta, och mycket nöjda med kvällen.

Translation:

On saturday we went for Thanksgiving dinner at Anna’s parents. It’s become a yearly little tradition with a Swedish touch added, celebrated on the saturday after (since it’s not a holiday here), by a bunch of people with connections in various ways to the American original. There were only seven of us this year, but we finished up plenty of the 12-servings-sized turkey nonetheless. (And no, I was too busy eating, it seems, to take any pictures of the actual Thanksgiving food – but oh well. It was delicous.)

Comments

 1. ISA

  det där ser ju helt fantastiskt trevligt ut :))

  1. Karin Wahlberg

   ja det var supermysigt :))

 2. Julia

  Så mysig kväll och så sjukt god kalkon! <3

  1. Karin Wahlberg

   Verkligen! <3

Leave a comment