361. Mellan raderna (feber och Dramaten)

Feber hände, och förkylning och sömnlösa nätter. På dagarna denna vecka har jag jobbat från sängen och på kvällarna har jag faktiskt sjukskrivit mig från jobb. Nu har jag piggat på mig, och innan jag blev sjuk hann jag göra lite trevligare grejer som icke skall glömmas bort.

I söndags sprang jag runt på stan för o fixa ett par julklappar. Förvånansvärt icke-jobbigt och kanske var folk iväg på adventsfiranden eller liknande, för det var faktiskt ganska lugnt för o vara helg och denna tiden på året. Blev väldigt nöjd med mina tre inköp och avrundade sedan genom att dricka kaffe på Snickarbacken med Jonas och Fredrick.

Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg

I måndags inledde jag och Siduri dagen med morgonmöte med en moderedaktör från Elle, vilket var väldigt spännande. Efteråt skildes vi åt och jag åkte hem för att jobba därifrån; gjorde infographics i Illustrator och kände hur den där molande huvudvärken blev värre och värre. På kvällen hade jag dock biljetter till Spoken Word på Dramaten som jag köpt i typ augusti, så det tänkte jag ju för allt i världen inte missa. Och det med rätta. Tog två Alvedon, packade ned tre paket näsdukar och köpte en stor mugg med te och mötte sedan upp Isabella i Dramatens gyllene entré. Under en timme och fyrtiofem minuter (som försvann alldeles för fort) fick vi sedan njuta av det ena litterära mästerverket efter det andra. Det var samma ensemble (ungefär) som när vi var på Spoken Word sist, men de var om möjligt ännu vassare denna gång.

Medverkande var exempelvis Niklas Mesaros, Tiffany Kronlöf, Timbuktu, Rojda Sekersöz, Eric Stern, Sara Parkman och My Vingren (hennes texter framfördes dock av andra denna gång).

Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg
En timma och fyrtiofem minuter i en magisk lokal och bekväm stol där man sitter och skrattar, utbyter chockerade/fascinerade blickar, blir förtrollad och håller andan, på det mest magiska av vis. Förra gången var det på Lilla Scenen, denna gången på Stora, vilket om möjligt förhöjde upplevelsen ännu mer. Efteråt kände man sig hög på ord (eller något annat flummigt) och en ville bara hem och skriva läsa skapa eller vadsomhelst ungefär. Blir typ fortfarande helt snurrig av att tänka på hur bra det var. Istället för att åka hem och vara kreativ åkte jag dock hem och stupade i säng med feber, men man kan ju inte lyckas jämt.

Karin Wåhlberg

Timbuktu

Karin Wåhlberg

Bäst av allt för alla som missade det hela (var det någon av er som var där?) så filmade/livestreamade de hela föreställningen, och den finns nu att se på YouTube. Inte riktigt lika mäktigt som live kanske, men närapå:

(Ps. Niklas Mesaros Vykort från Nangijala vid ca 59.25 är bland det bästa, så magiskt och sorgligt på en och samma gång)

Håll för allt i världen ögonen på Dramatens hemsida och om det kommer nya Spoken Word-tillställningar så hugg en biljett så fort ni kan, för det här vill ni inte missa! 50 pix kostade det, oerhört värt!

Translation:

Christmas shopping and coffee on sunday, spoken word at The Royal Dramatic Theatre on monday.

Comments

 1. Christine

  ÅH visste inte att det filmandes! TACK för länken! Sörjer fortfarande att jag var alldeles för sent ute för att få tag på biljetter

  1. Karin Wahlberg

   Ja, bra va!?! Åh, förstår det, men det blir (hoppashoppas) säkert fler tillfällen! :)

 2. ISA

  usch och fy för sjuk. Men du hann ju faktiskt med himla massa fint innan :))

Leave a comment