366. Skrivkramp och kusiner

Hej hallå, är ni kvar? Ursäkta tystnaden men utöver att jag gick på jullov på samtliga plan så drabbades jag av akut bloggtorka och skrivkramp. Har exempelvis påbörjat någon slags reflektion kring året som gått minst sju gånger men har varje gång varit oförmögen att fullborda det hela. Och det i sin tur har suttit som en stor himla bromskloss framför att jag ska kunna lägga upp någonting annat. Vi får se om det någonsin blir något läsvärt av just den röran, tillsvidare ska jag i alla fall försöka ta mig ur det här diket och blåsa lite vanligt liv i det här stället igen. Tystnaden till trots så har jag faktiskt brukat kameran en del, så det finns lite ledighetsrapporter att delge. Ska försöka se till att det inte blir allt för tjatigt med släkthäng, snö, spelspelande och jullovsaktiviteter bara.

På annandagen (ja nu backar vi bandet) var det fullt hus. Min morbror och moster och fem kusiner plus min ena kusins man var på besök och så var vi ju redan sju i hushållet eftersom min syster och svåger var kvar samt farmor som bodde hos oss under julen. De kom i alla fall lagom till en sen lunch och efter mat och efterrätt tog någon upp frågan vad tanken var att vi skulle göra härnäst och tittade menande på mig och Dennis, vanligtvis de officiella lekledarna. Vi utbytte konspiratoriska blickar och presenterade eftermiddagens alternativ, vilket efter lite debatt och omröstning slutade med TP.

Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg

Vi trängde ihop oss i soffa och fåtöljer och så satte vi igång. Det finns en del tävlingslystnad i släkten och även en vilja att vrida, vända, analysera och diskutera allting väldigt noga så det tog lång lång tid att komma igenom en omgång. Dennis och jag konstaterade att vi tycker lite för mycket om att diskutera; de gånger vi inte var säkra resonerade vi oss ofta fram till rätt svar (skulle det visa sig) men fortsatte sedan lite för länge. I försöken att se till att vi verkligen tänkt på allt hamnade vi på ny mark och resonerade oss förbi det vi borde ha svarat. Opraktiskt. Det var jämnt som tusan men pappas lag vann till sist; han är nog seriöst det närmsta en kommer ett analogt Google.

Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg

Nån fråga om ryggraden tror jag.

Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg

Flera timmar senare bytte vi trivia mot kvällsmacka och te. Efter ett tag åkte halva gänget hemåt men Alicia, Jakob och Dennis stannade kvar, vilket var himlans mysigt. De plus jag, mamma, pappa, Elin och Jocke satt kvar länge i soffan och pratade om allt möjligt tills vi höll på o somna sittandes.

Translation:

Just after Christmas, my cousins + aunt & uncle came over for lunch, board games, and lots of laughter.

Leave a comment