369. Nyårsafton

Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg

Det nya året firades in hemma i mina föräldrars hus med Dennis, Sara, Emil, Alex, Jossan och min bror Elias. Vi var ett förklädesbeklätt gäng som svängde ihop lyxiga surdegspizzor med allting som är gott på, exempelvis chevré karamelliserad rödlök valnötter sparris champinjoner tomater paprika och en massa annat men inte allt på samma.

Karin Wåhlberg

Efter maten spelade vi ett interaktivt nyårsjeopardy som jag snickrat ihop, med frågor från 2014 i kategorierna politik, nyord, sport, farkoster och kaos. Jeopardyt körde jag upp på tv:n och så hade min bror och jag byggt knappar med hjälp av makey makey-kitet han fick i julklapp, så alla fick en varsin banan som buzzer och så gav varje banan ifrån sig ett unikt ljud när en tryckte på den. Det hela var en succé, även om nästan inget av varken pepp eller fancy knappar syns på bilden nedan. I lådan, som är typ det enda som syns, är i alla fall alla sladdar och själva makey makeyn gömd, hehe.

Karin Wåhlberg

Efter en stunds lekstuga var det dags för kaffe och efterrätt. Jag hade gjort en red velvet cake och dekorerat den med kokos och hallon. Så. himla. god. om jag får säga det själv.

Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg

Vidare plockade vi fram godis melon chips osv och trivial pursuit (kommer bli expert, snart). Vi spelade och pratade och skrattade tills klockan nästan var tolv.

Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg

Tolvslaget hurrade vi in ute på fältet med en massa fyrverkerier runt omkring samt gjorde ett försök att släppa upp kinesiska lyktor. Det sistnämnda gick inte alls eftersom det blåste alldeles för mycket menmen, tappert försök i alla fall.

Karin Wåhlberg

Sedan gick ett par timmar åt att spela färdigt och prata om allt möjligt. Så himla icke-avancerat men fint och mysigt och bra nyår. Gott nytt 2015.

Translation

Some pictures from New Years Eve, which was a calm but fun and cozy event. We made dinner, ate cake, played games, lit sparklers, talked about everything and nothing, and just generally had a really good time.

Comments

 1. Mikka

  Hej Karin!
  Jo jag tänkte på en grej. Vill mig minnas att du brukade blogga om att du kollade på The West Wing innan? Som att det var något du gjorde mycket?
  För det gjorde mig nämligen intresserad av serien och nu har jag tillslut börjat se den och är besaaaatt. Älskade The Newsroom och när den tog slut behövde jag mätta Sorkin-abstinensen med någo och West Wing fyllde verkligen upp det utrymmet. Så jag ville bara säga att jag hade tyckt det var superkul om du skrev lite om serien, typ varför du gillar den och om du har någon favoritkaraktär/episod eller så? Lite random request kanske men det verkar typ inte som att någon i Sverige har sett den så jag har ingen att ventilera med hehe.

  Ha det fint!

  1. Karin Wahlberg

   Jaaaaaa, älskar West Wing. Det är nog, trots hård konkurrens, min absoluta favoritserie. Har sett allt med Sorkin som jag kommer över och alla West Wing-avsnitt oräkneliga gånger. Önskar jag kunde lägga varenda genialisk replik på minnet och servera upp när folk minst anar det och ta cred för genialiteten (okej, ska lugna mig). Men kan absolut tillägna serien ett riktigt fan girl-avsnitt.

   Tills vidare kan jag meddela att C.J. är min tveklösa favorit. Så mycket sarcasm, girl power, driv, comical timing och intelligens samtidigt som hon är en mänsklig och relaterbar karaktär på så många plan, med sina brister och komplex. Love her!

 2. Vicky

  men va?! att GÖRA ett interaktivt jeopardy. serr, är så sjukt impressed. + tårtan ser HELT fantastisk ut. gråter lite blod

Leave a comment