The art of the story and other books

Kurslitteratur, Karin Wåhlberg

Jag har, som alltid, naiva, storslagna planer inför vad som ska åstadkommas varje gång det blir ny “termin”. Det är märkligt ändå, hur den där blåögda energin alltid tycks uppenbara sig i samband med något som signalerar nystart. I vår har jag i alla fall tänkt mig att det är rimligt att, förutom att på heltid fortsätta driva företaget, också plugga 100% på distans.

Med tanke på att jag hela första halvan av julledigheten bara orkade med halva dagar åt gången innan jag somnade på antingen soffan eller sängen (bara för att orka vara fortsatt vaken och trevlig ända tills det var läggdags) så kan det kanske diskuteras hur rimligt det är. Var så himla trött efter hösten. Men! Grejen är faktiskt att det hela innebär en omläggning av mitt schema som jag tror, med lite disciplin och planering, kommer frigöra mer tid än jag haft på länge eftersom jag inte bara lägger till åtaganden, utan även plockar bort.

Kurslitteratur, Karin Wåhlberg

I och med att jag ändå går in i den här våren (nu är det ju fortfarande vinter, men ni fattar) med en bra dos pepp så hoppas jag att det ska bli enklare att lyckas prioritera, strukturera och ha självdisciplin för att hinna med det jag vill göra. Förhoppningsvis kan detta också innebära att jag inte behöver jobba sena kvällar, att jag kommer ha mer tid åt saker som bloggen, hänga med kompisar, träna och vara kreativ, just eftersom jag verkligen är tvungen att vara sjukt organiserad.

Kurserna jag ska gå är i alla fall Creative Writing I och Interaktionsdesign I & II. De börjar idag och jag håller med andra ord fortfarande på att vänja mig vid den inte överdrivet användarvänliga distanskurs-plattformen. Har dock redan börjat nosa på kurslitteraturen (se ovan) och hittills är jag ett fan!

Translation:

Besides running my company full-time together with my colleagues, this spring I’ll be adding full-time distance studies to the schedule. I’ll be taking courses in creative writing and interaction design. It’ll be a busy spring for sure, but I don’t really mind. Hopefully it will be both inspirational and educational.

Comments

  1. Elin

    Det är alltid lätt att ta på sig massor vid terminsstart, det jag tycker är skönt med att plugga kurser på distans är att det är lättare att faktiskt om det blir för mycket kunna hoppa av en kurs och skita i det. Vetskapen om att det går gör det iallafall lättare för mig att fullfölja!
    Jag tycker jättemycket om The design of everyday things! Läste den också som kurslitteratur men blev genuint förtjust i den :)

    1. Karin Wahlberg

      Kul att höra att du gillar boken – har inte börjat med just den än men ser fram emot att göra det! Och ja, det är nog sant. Har inte läst på distans förut men hoppas det ska funka bra :) Och som du säger, går det verkligen inte så går det ju att hoppa av.

Leave a comment