Byråresa dag 2: Ballonger, dansgolv och mitt-i-natten-jacuzzi

Okej låt oss hoppa långt bakåt i tiden, till april närmare bestämt. Sånt får man göra i sin egen blogg. Blir alltid så besviken på mig själv när jag inte gör klart saker, till exempel berättar klart om en resa, då det är så roligt att ha i efterhand. Och om jag nu ska blåsa liv i det här stället så kan jag ju försöka jobba mig igenom lite av backloggen. Så, även om det känns avlägset vill jag vrida tillbaka tiden till i våras, när vi med jobbet hyrde ett mindre slott med fyra pooler, i bergen i södra Frankrike. Oui? Oui.

Här är tidigare inlägg från resan:

Kom nu ihåg att det här var april. Sverige var fortfarande smältande och lerbrunt, temperaturerna hade precis dykt igen, efter en försmak av vår, till ensiffriga plusgrader och fukten satt i luften. Det var bortom alla livskvalitetsfloskler i världen att där och då få byta bort det.

Le Castelet Karin Wåhlberg-1
Le Castelet Karin Wåhlberg-2

Efter förmiddagens vandring kom vi tillbaka till huset. L-i-v-e-t att få byta om från svettiga träningskläder och falla ned i poolen. Ett dopp, och sedan ost och vin på terrassen efter det. Eller okej, i ärlighetens namn vill jag minnas att det mellan värmeslagskänslor och svalkande dopp hann infinna sig en viss panik då ingen kunde hitta nyckeln till den byggnad där jag och ett gäng andra bodde. Vi vandrade runt barfota på grus, provade alla nycklar vi kunde hitta i samtliga ingångar till byggnaden och ryckte frustrerat i dörrarna. Hann bli helt klaustrofobisk av känslan att jag aldrig skulle få byta om, svalka mig och känna mig typ…ren. Och när det dessutom är glasdörrar och alla ens saker ligger på insidan och hånar en… AJA slutet gott allting gott, det är fortfarande ett mysterium hur dörren till slut gick att få upp men också vi fick svalka oss och ansluta till livsnjutarna med de franska ostarna och oliverna.

Karin Wåhlberg

Efter andhämtning och tillförsel av semesterrosé hoppade jag in i duschen och blev ~en respektabel människa igen~ och sedan började vi trivselansvariga för kvällens aktiviteter att preppa på terrassen vid den övre poolen inför kvällens festligheter, ett pool party i sann riviera-anda. Vi hängde upp ljusslingor och vimplar, blåste ballonger tills lungorna höll på att implodera och förberedde flytlyktor att sjösätta i poolen när mörkret sedan skulle falla på.

Le Castelet Karin Wåhlberg-4
Le Castelet Karin Wåhlberg-5
Le Castelet Karin Wåhlberg-6
Le Castelet Karin Wåhlberg-7

Karin och Anders, kolla pyntproffs.

Le Castelet Karin Wåhlberg-8
Le Castelet Karin Wåhlberg-9

</3 Anna den stjärnan jobbar inte hos oss längre pga studier i Lund </3

Le Castelet Karin Wåhlberg-10

<3 <3 <3 Riviera-redo

Le Castelet Karin Wåhlberg-11
Le Castelet Karin Wåhlberg-12

Sedan var det fördrink på den nedre terrassen. Eller mellanterrassen. En av alla himla terrasser i alla fall! Solen stod högt på himlen och kastade ett gyllene sken över alla.

Le Castelet Karin Wåhlberg-15
Le Castelet Karin Wåhlberg-16
Le Castelet Karin Wåhlberg-17
Le Castelet Karin Wåhlberg-18
Le Castelet Karin Wåhlberg-19
Le Castelet Karin Wåhlberg-20
Le Castelet Karin Wåhlberg-21
Le Castelet Karin Wåhlberg-22
Le Castelet Karin Wåhlberg-23

Martina:
“De som jobbar i köket kollade jättemärkligt på mig.
Jag tror inte de förstår att jag klätt ut mig!
Jag tror att de tror att jag tror att man ska klä sig såhär här.”

Le Castelet Karin Wåhlberg-24
Le Castelet Karin Wåhlberg-25

Hela gänget minus en jag bakom Polaroidkameran:

Karin Wahlberg5

Sedan åt vi pizza som tillagades i vedugnen i muren.

Le Castelet Karin Wåhlberg-26

Och skålade i vin!

Le Castelet Karin Wåhlberg-28

När mörkret föll sjösatte vi lyktorna och de seglade ut i poolen som små stjärnor ovanför en dal strösslad med avlägsna ljuskällor. De starkaste drinkarna blandades till (John spetsade allt med extra vodka), den högsta musiken spelades, det mest obrydda dansgolvet exploderade och så skrattade vi, dansade vi, körde vi limbo och byggde om våra outfits med glowsticks.
Karin Wåhlberg

Le Castelet Karin Wåhlberg-29

Någon gång halvvägs in på natten mattades festligheterna av. Några satte sig inne i huvudbyggnadens vardagsrum och drack te. Några gick och lade sig. Några av oss rotade fram badkläder och sprang huttrandes ut i den nu kyliga nattluften, över daggvått gräs, nedför trappor i italiensk marmor och bort till jaccuzzin på nedersta nivån. Kröp ned i bubblande hett vatten och lade badrockar och handdukar vid sidan av. Drack mer vin, spelade högljudd musik, pratade i mun på varandra och flöt runt bland skummet, lät tiden gå.

Sdean går plötsligt ägornas alla sprinklers igång, avfyrar iskallt vatten över handdukar och telefoner och badrockar. Det tar Karin och jag som ett tecken på att natten nått sin peak. Vi skopar upp våra blöta handdukar ur gräset och springer huttrandes, kalla in till märgen, uppför trappor och längs med gångar till vår lilla svit. In i en brännhet dusch och sedan ned under varma täcken.

God natt Frankrike.

Comments

  1. Hanna Bergström

    Hur fab här Karin??!?! Ser fantastiskt ut!

Leave a comment