En halv-vanlig onsdag (närmare bestämt förra)

Vanligtvis ringer min väckarklocka vid sju och så är jag på kontoret klockan åtta. Sådana väldigt vanliga dagar äter jag frukost på jobbet strax efter att jag kommit dit, men idag ska jag inleda dagen med att hålla en workshop på plats hos kund, så det blir till att skrapa fram något en aning mindre lyxigt ur kylen hemma. Både jag och Anna (som jag bor med) får frukost på jobbet till vardags, så det är rätt skralt vad gäller utbudet på detta i vår kyl under veckorna.

Karin Wåhlberg
 Van vid att vara på jobbet en timme innan workshopen är planerad att dra igång går jag förstås upp alldeles för tidigt. Ttillbringar därför de sista femton minuterna innan det är rimligt att bege sig med att sitta på mattan på mitt sovrumsgolv och dricka kaffe långsamt, långsamt. Rätt ok start på dagen ändå, den där absoluta motsatsen till stress.Så tar jag tunnelbanan till Karlaplan och promenerar längs med Valhallavägen i rask takt med Beyoncé i öronen.

Karin Wåhlberg

Ville inte lyssna på något annat än Beyoncé förra veckan, det liksom satte sig i blodomloppet efter att jag köpt biljett till hennes konsert i sommar. Med:

This rock, flawless
My rock, flawless
I woke up like this
I woke up like this
We flawless, ladies tell ’em

i öronen och solen i ögonen var det svårt att vara på dåligt humör.

Karin Wåhlberg

8.45 är jag framme här, en av cirka miljoner gånger förra veckan, kändes det som. Hektiskt men peppigt!

Karin Wåhlberg

Strax efter klockan 11 är vi klara och alla inblandade nöjda. Jag och min kollega promenerar åter mot kontoret, men FÖRST, stopp på livets lunchställe om man jobbar runt Östermalm: Yume.

Det började med att en annan kollega tipsade mig i början av veckan. Sedan spred det sig genom kontoret och mot slutet av veckan hade säkert ett dussin personer köpt lunch därifrån. ALLTSÅ DEN HÄR SUSHILUNCHEN, KAN EJ HANTERA, SÅ GOD. Har eventuellt något som liknar en besatthet med chilimajo också.

Karin Wåhlberg

 

Ps. såhär solig var promenaden tillbaka till kontoret (det börjar rycka i vårnerverna nu):

Karin Wåhlberg

Efter lunch är det åter till jobbandet, såsom att sammanställa morgonens workshop och fortsätta förbereda de två som är kvar att hålla innan veckan är slut.

Karin Wåhlberg

Jag har två olika projekt för samma kund som båda är i liknande uppstartsfas samtidigt, vilket gör lite gegga av min hjärna, så trots att jag minutplanerat i min Google-kalender måste jag också rita upp resten av veckan på papper för att få ordning på vad som ska göras i vilket projekt. Roligt men rörigt. Rörigt men roligt.

Karin Wåhlberg

Resten av dagen jobbar jag med förberedelser för de två projekten växelvis. Det blir en lång dag, som spiller över in på halv sju-tiden.

Karin Wåhlberg

Men samma kväll har ett annat projekt workshop med en massa kids på kontoret, så det är en pizzabuffé inbeställd. Mot bättre vetande (eftersom Anna står hemma och lagar lasagne) kan jag inte låta bli att smaka av överflödet. Bara lite. Magen kurrar ju faktiskt.

Karin Wåhlberg

Trött-hej från kontoret (det är på gott och ont en sätter sig i soffan och jobbar; ibland det enda rätta, ibland halvbra för energidepåerna).

Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg

När jag väl kommer hem är lasagnen i full gång. Anna rostar hela paprikor i ugnen, för att göra egen paprikapuré med ricotta i av. Portobellosvampen är på stekning, tomaterna på slice:ning, rödvinet upphällt och så slutar det med en världsgod lasagne innehållandes fyra olika sorters ost (som dock tog väldigt lång tid att få klar, så pizzan visade sig vara ett bra mellis-beslut). Mmmmmm.

Så sitter vi och pratar om livet dagen allt möjligt och så var det inte så mycket mer med den onsdagen.

Torsdag, ny dag nya tag. En annan historia för en annan gång. Dags att få klart det där inlägget som faktiskt förklarar vad det är jag jobbar med snart tror jag, så ett inlägg som det här får sig lite mer av en kontext…

 

 

Comments

 1. Jim

  Greetings from Ohio! I’m bored at work so I decided to browse
  your site on my iphone during lunch break. I love the information you present here and can’t wait to take a look when I get home.
  I’m shocked at how quick your blog loaded on my phone ..
  I’m not even using WIFI, just 3G .. Anyways, good blog!

 2. Kaneli

  Superroligt med vardagsinlägg, mera sånt :)

 3. Nastasja

  Big like på den här typen av inlägg! Så kul att läsa om vad du sysslar med. Det gör mig sjukt motiverad att jobba hårt i skolan dessutom, så att jag kan leverera i branschen precis som du!

 4. Julia

  Skrev preciiiis klart och schemalade ett blogginlägg om mitt jobb, så går jag hit och hittar ett liknande hos dig. Dock med mycket fler fina bilder i ditt! Men kontentan: det är faktiskt kul att läsa om vad och hur folk jobbar (vill jag intala mig), jag gillar i alla fall att läsa om vad du gör på dagarna. :)

Leave a comment