Falafel + röror & laxburgare + mangosalsa

Åt två så sinnessjukt goda grejer förra veckan. På måndagen hade vi Jullen över på middag och då bjöd vi på falafel i pitabröd med egengjord hummus, en varm röra på aubergine, chili, vitlök, krossade tomater & olivolja, en yoghurtsås med ingefära och lime, ugnsrostad paprika, rödlök samt drack iskall lemonad till det. (USA-importerad, klargul, perfekt söt-syrlig och härligt artificiell, hehe)

Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg

Det blev i alla fall helt o-r-i-m-l-i-g-t gott. Kan ej beskriva. Vi åt alla två pitabröds-rundor var trots att vi var mätta efter den första, eftersom smakupplevelsen var himmelsk. Jag var fortfarande mätt vid frukostdags dagen efter :( :)

Sen i fredags så åt Anna och jag laxburgare med mangosalsa och pommes. Mangosalsan var denna, som jag tipsat om tidigare. Laxburgarna svängde Anna ihop; ingen jag känner kryddar så bra som hon. Hon hälsar:

Till två burgare var det två laxfiléer hackade, en halv chili, en bit riven ingefära och en stor vitlöksklyfta. Sen hade jag tänkt ta lite ströbröd men det fanns inte, så jag tog lite maizena & mjöl.

Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg

Sammanfattningsvis: hamburgerbröd + aioli + rödlök + laxburgaren + mangosalsa + ketchup. Vi dividerade en stund gällande om det var lämpligt att ha ketchup på eller ej men kom sen fram till att det kändes helt rätt. Och så pommes.

Ursäkta min *rustika* uppläggning som mest ser ut som att jag spillt mangosalsa över tallriken och drällt ut lite pommes men GOTT VAR DET I ALLA FALL. Ni vet när man äter någonting och blir ledsen under tiden man äter över att det snart kommer vara slut? Så var det.

Och även om ni inte äter fisk så är mangosalsa ett hett tips som tillbehör oavsett typ av burgare. Tänker att man kan behålla exakt allt här och sen bara ersätta laxen med halloumi, kikärtsburgare, falafel eller något annat trevligt.

Translation:

2 to-die-for-delicious meals from last week. The first was falafel in pita bread with homemade hummus, a warm aubergine/tomato/chili/garlic/olive oil thing, oven-roasted peppers, a yoghurt dressing with lime and ginger, and red onions. The second was basically a spicy salmon burger with this mango salsa, aioli, and french fries. Mmm.

Comments

  1. sara

    okej herregud vad gott allt detta såg ut!!!

Leave a comment