Fem från i fredags och precis just nu

Här nedan har ni fem snabba bilder från i fredags, dagen innan Andreas bröllop. Vi ägnade dagen åt allmänt *fix* ni vet, sådant som att duka, vika servetter, hänga upp ljusslingor, fixa med ballonger, dricka en massa kaffe, klippa ihop film och skjutsa saker, bland annat. Allt till en backdrop av mulen Öckerö-himmel som späddes ut mot havet. Älskar dagen innan, det är en alldeles särskild sorts förväntan som hänger i luften. Alla inblandade kavlar liksom upp ärmarna, främlingar blir vänner och så hjälps man åt för att allt ska bli färdigt.

På kvällen var min syster med familj över hos oss i huset där mina föräldrar, jag och min lillebror bodde under helgen. Det intogs kvällste och så pussades det på gulliga minipersonen samt färdigställdes tal.

Jag lovar att det kommer både bröllopsbilder från själva dagen och fortsatt uppdatering om livet här, snart. Det finns egentligen mycket att säga om Stockholms-vardagen, men just nu vet jag inte i vilken ände jag ska börja, så ni får en snabb uppdatering i listform istället. Stal listan från Jennifer.

Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg

Precis just nu: sitter jag ovanpå min säng invirad i dubbla handdukar. Nyduschad och redo att snart sjunka ned under täcket och sluta ögonen. Jag har utsikt över ett halvt nedmonterat rum och vidöppna flyttkartonger, och väggarna är tomma på tavlor. Grejer som ska packas och icke upp-packade resväskor från helgen är strösslade över mitt golv i ett hejdlöst kaos.

Precis just nu känner jag mig: trött och stressad och fortsatt förkyld. Men har idag petat in vårterminens sista plugguppgift, så känner mig faktiskt lite lättad, nöjd och stolt över att jag ändå rott i land detta med att både jobba och plugga såhär mycket. I övrigt känns det för tillfället bäst att inte känna efter allt för mycket.

Precis just nu är jag glad över: min familj. Alltså, vet att det låter som ett ganska generiskt svar men det är verkligen det jag känner mig mest tacksam och glad över i just detta nu. Är troligtvis lite extra blödig efter en intensiv helg tillsammans med dem, med bröllop (och dess tillhörande kärleksförklaringar och tårdrypande tal) blandat med dåliga nyheter, och så att allt detta ska hinna kännas mitt i jobb, flytt och studier. Det blir väldigt påtagligt: mina hjälpsamma, trygga, kärleksfulla föräldrar. Att jag har fått växa upp med syskon, som jag står nära. Det. Evigt glad över det men nog lite extra just nu

Precis just nu är jag nervös för: är inte särskilt nervös, bara oändligt stressad. Är väl kanske nervös inför allt som ska hinnas med och hur det ska gå till, då, och lite hur det blir om det inte hinns.

Precis just nu längtar jag efter: sista veckan i juni. Då har mina föräldrar hyrt ett hus på Österlen där jag, mina föräldrar, min lillebror och min storasyster med familj ska bo i en vecka. Tänker ligga på stranden, läsa böcker, cykla på utflykter, äta glass, bada, promenera, skratta, hänga med familjen, pussa på min systerdotter och fylla på sinande energireserver. Åh.

Precis just nu är jag sugen på: att SOVA. Ska göra’t alldeles strax.

Precis just nu på bloggen: överskådar jag mina hackiga uppdateringar och tänker att jag ligger efter också här, hehe. Sorry, please häng kvar, jag kommer strax tillbaka.

Precis just nu i livet: är och känns allt väldigt mycket. Julia sa något igår i stil med “det är verkligen circle of life i ditt liv just nu,” och ja. Hittills i år har jag fått en systerdotter, firat två jubileumsfödelsedagar, jag är åter mitt i en flytt (igen), min bror gifte sig i helgen och min älskade farmor har precis lagts in på sjukhuset, med ganska definitivt begränsad kvarvarande levnadstid. Och samtidigt snurrar vardagen på i 150 km/h. Livet, ni vet.

Translation:

Five pictures from Friday, the day before my brother’s wedding, which was full of preparations. And also, a list on things “right now”. Right now summed up = stressful, emotional, and intense. But I’m hanging in there, and will get back to you all with proper updates asap.

Comments

  1. elise

    åh så ledsamt med din farmor :( kram

  2. Linn

    Å din söta farmor <3 kram

Leave a comment