Framåt

autumn

Bild

Och den sommar som fram tills alldeles nyss släpade fötterna efter sig, slocknar som över en natt. Liksom genast infinner sig en slags upplevd vitaminbrist, väckarklockan hugger extra gällt och en evig jakt på strumpbyxor utan hål på tån tar sin början om morgnarna. Jag svassar runt i strumplästen på kontoret, insvept i varmt och stickat. Fyller på kalla slattar kaffe med rykande nybryggt, allt eftersom jag glömmer bort att dricka upp.

Tunnelbanevagnarna immar igen när första regnet faller. Löven simmar längs med trottoarerna och vi, vi hukar under paraplyer som viker sig av ansträngning. Steppar mellan pölarna som bildas i ojämnheterna. Allt går i gråskala: det är en morgon i slutet av september, okristligt tidigt, och jag har inte hunnit dricka något kaffe än. Men så får jag och tre av dem jag gillar bäst trängas i en soffa i Vasastan, tillsammans med en skara andra, och börja dagen med avokadomackor, kaffe och högläsning. Allt är stilla, så när som på värmeljusens lågor som fladdrar metodiskt mellan orden.

Det blir kväll på kontoret. Jag byter irritation, i alla fall temporärt, mot inspiration. Pingisbordet får agera verkstadsbord, det faktiska verkstadsbordet är fortfarande bara en ritning och man kan ju inte vänta hur länge som helst. Jag och Karin har varit på Kjell & co och köpt upp deras lager på lödkolvar och diverse andra sladdar. Vi beställer tacos till alla som stannar kvar och så ägnar vi kvällen åt att äta smågodis och löda kablar, montera programmerbar LED-tejp och mecka med arduinos. Jag glömmer allt jag inte orkar tänka på och snittar en skratthastighet på 3 fniss i minuten. Det är så skönt att få arbeta med händerna, se resultat av ansträngningen i form av en konstruktion som växer fram. Hårdvara. Kopplingar. En riktning för signaler att färdas och ge synlig effekt.

Comments

  1. Hanna

    Ahhh du är så fett bra på att skriva. njuter av att läsa

  2. Nastasja

    Åh Karin, kan du inte skriva en bok? Eller i alla fall sälja en samling av dina bloggtexter. Så himla duktig är du!

Leave a comment