Friday + Saturday at the castle

Bjärka.

Tiden börjar sakta in redan på väg dit. Har min lillebror i bilen bredvid mig; vi lyssnar på roadtrip-spellistor och anländer till ett slott i kvällssol efter snabbt stopp för inköp av varsin godispåse på vägen. Vi lämnar ifrån oss våra saker på rummen och släntrar sedan ned till sjön. Reparerar gungan vars sits trillat av och ser över kanoterna. Sparkar boll och hänger på en lekplats vi vuxit ur för länge sedan, omslutna av solens välriktade strålar. Njuter av mild D-vitamin mot huden. Känner mig lättsam, lekfull, ostressad.

Mamma och pappa kommer fram de också, och jag åker därefter för att hämta upp Anna vid tågstationen inne i Linköping. Efter lite kvällsmat rullar vi på generöst med myggmedel och går ned till båthuset. Plockar fram paddlar och flytvästar. Vi krånglar ned en kanot från ställningen och beger oss sedan ut på en spegelblank sjö i månljuset. Det enda som stör friden är vårt eget tjoande och tjimmande och skilda meningar om hur vi tar oss framåt på bästa vis. Månen hänger som ett tungt, svalt glödande klot ovanför oss. Lyser upp vår väg när dagsljuset drar sin sista suck.

Bjärka, Karin Wåhlberg
 
Karin Wåhlberg

Resten av helgen kommer det att regna. Det är lite synd, jag hade velat visa Anna skogar och vidder runt omkring, jag hade velat ligga nere på bryggan med en fot i vattnet omsluten av en doft av skog och solkräm. Men egentligen gör det inte så mycket. Vi ägnar ganska precist hela lördagen åt att sitta i biblioteket eller på terrassen. Vi läser böcker och spelar Mexican Train med min familj. Ett parti innehåller tretton rundor, så vi spelar till och från hela dagen. Däremellan sträckläser vi, dricker kaffe, äter lunch, äter glass och lyssnar till regnet.

Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg
 
Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg
 
Karin Wåhlberg
 
Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg
 
Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg
 
Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg

Vi utforskar slottet ordentligt. Jag visar Anna vinden och Rotundan och gamla rum med dammiga möbler och prålig dekor.

Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg
 
Karin Wåhlberg
 
Karin Wåhlberg

Men mest sitter vi här, spelar och läser spelar och läser. Det bästa sättet att förslösa en regnig lördag på en av ens favoritplatser.


ps. Börjar känna att 1000 px i bredd är lite mycket för vissa av de stående bilderna, speciellt i relation till min lilla datorskärm. Kommer man för nära? Samtidigt är jag ju en vän av ordning och vill gärna att det ska vara enhetligt och att allt ska ha samma bredd. Så funderar på om jag ska återgå till lite smalare bilder. Vad tycker ni?????

Translation:

Spent last weekend at Bjärka. We arrived on Friday and went out paddling in the moonlight, as it was supposed to rain for the rest of the weekend. Which it pretty much did. So we stayed inside, playing board games, reading, and exploring the castle.

Comments

 1. Alexandra

  wow, vad vackert. förstår vad du menar ang stående bilder, men tycker ändå att det är fint som det är! haha *är till noll hjälp*

  1. Karin Wahlberg

   tack <3 joorå all input är bra input, haha! :))

 2. […] Friday + Saturday at the castle […]

 3. Anna María

  Alltså Bjärka. Vilken magisk plats! Jag gillar stor bilder men är ändå helt med på hur du tänker med de stående. Jag tycker det inte gör så mycket att de blir så stora de som är stående. De som är liggande är ju så mycket finare och mer känsla i om man kan komma lite närmare. Så tänker jag i alla fall på min blogg och jag har 1024px breda bilder.

  1. Karin Wahlberg

   Tusen tack för input <3

 4. beata

  så himla mys-sommar du har karin, när är du hemma egentlign?
  http://radarcollective.com/beata/

  1. Karin Wahlberg

   Efter Way Out West (ska du dit?)! Så typ 16:e augusti kanske det är? Då MÅSTE VI få till att ses (vi har misslyckats länge nog med det nu)! puss

 5. ISA

  jag tycker bilderna ser helt lagom ut :)
  OCH!! (ursäkta tjat men) det där slottet slutar aldrig fascinera mig!! bjud med mig nån gång då? ;)

Leave a comment