Grilled flatbread with peaches and pesto

Förra veckan började som en ganska oinspirerad matvecka, till följd av att jag var själv hemma samt jobbade natt och höll snurriga tider. Till sist började jag längta efter att prova något nytt och lite roligare. Så efter lite runtklickande på internetet fastnade jag för det här recept-inlägget som Flora lade upp för ett tag sedan. Till lunch i torsdags bestämde jag mig därför för att testa grilled flatbread with peaches and arugula pestodock med ett par justeringar.

Karin Wåhlberg

Istället för arugula pesto vilket jag tolkar är en slags ruccolabaserad pesto använde jag helt sonika “vanlig” basilika-pesto. Och när jag väl skulle sätta igång visade det sig att jag inte alls hade någon mozzarella hemma, som jag trott när jag handlade. Övervägde då att strunta i det, men bestämde mig sedan för att använda fetaost istället. Och tur var väl det för det hela smakade g u d o m l i g t. Jag anar att min go to-rätt, halloumiburgare (som jag svänger ihop som ett pro på fem minuter när jag inte orkar göra något avancerat), just fått sig en allvarlig konkurrent.

Ni hittar originalreceptet i sin helhet på länken ovan, här kommer en simplifierad beskrivning (vilken utgår från mina justeringar).

Till 2 portioner behövs

2 naanbröd
2 persikor
Olivolja
Pesto
2/3 pkt fetaost (alt. som receptet säger: 4 oz/ca 115 g mozarellaost)
Ruccola
Crema di balsamico

Karin Wåhlberg

Sedan är det så enkelt som:

  1. Sätt på ugnen. I originalreceptet grillar de, men jag valde för enkelhetens skull att köra i ugnen istället. Provade mig fram lite med grilläget/undervärme och maxtemperatur.
  2. Klyfta persikorna, pensla med olivolja.
  3. Lägg in klyftorna i ugnen, på galler, ca 3 minuter på vardera sida.
  4. Ta ut dem när de börjar bli karamelliserade/har fått grillstreck (jag lyckades inte få till det sistnämnda i ugnen tyvärr menmen) och lägg under folie så de håller sig varma.
  5. Pensla naan-bröden med olivolja och lägg in i ugnen i ca 2 minuter. Vänd sedan på dem och bre pesto på. Låt ligga kvar en stund till.
  6. Ta ut bröden. Smula fetaost över, ca 1/3 paket per bröd (eller efter tycke), alt. skiva mozarella. Lägg på persikoklyftorna. Strö över ruccola. Ringla över balsamico.
  7. Klart för avnjutning!

Karin Wåhlberg

Kan avslöja att jag åt samma sak till lunch två dagar i rad, hehe. Är pepp på att testa fler kombinationer med naanbröd i grunden, känns som om det finns oändligt med potential för snabba vardagsluncher. Blev även sugen på att testa olive oil and sea salt truffle brownies, som Flora också tipsade om. Nästa projekt kanske!

Translation:

Last week I made Grilled Flatbread with Peaches and Pesto, based on this recipe, except I used feta cheese instead of mozzarella (simply because I found I had no mozzarella at home) and basil pesto instead of arugula pesto. It was unbelievably delicious, ah! Ended up making it two days in a row.

Leave a comment