Hammars backar

De senaste somrarna har det blivit lite av en tradition att besöka Hammars backar. Det är ju så hejdlöst vackert där att en liksom inte kan se sig mätt på det hela. Vare sig det är för att sitta och äta ostbågar precis ovan där slätten störtar ned mot havet, i väntan på solnedgången, eller för att beskåda vindpinade vidder i halv storm, i ren Brontë-novell-anda. Det är magiskt oavsett. En plats värdig att agera litterär backdrop till vilken roman som helst.

Ungefär två veckor in på min semester bilade mamma och jag ned till Österlen för att bo på ett B&B i en Skånelänga, hänga på stranden, läsa böcker och äta god mat. Men mer om det senare, de här vyerna är liksom värda ett helt eget inlägg.

Karin Wåhlberg Österlen-76
Karin Wåhlberg Österlen-98

Fåren som obekymrat kommer bräkandes uppför stupet. Efterdyningarna av en dag på stranden: solvarm hud, solkräm, sand, salt i håret. Allting fullkomligt vindstilla. Kvällssolen som mjukt färgar allting i försiktiga nyanser av orange. Intensivt blått hav och en ensam liten segelbåt långt där nedanför.

Karin Wåhlberg Österlen-64
Karin Wåhlberg Österlen-89
Karin Wåhlberg Österlen-73
Karin Wåhlberg Österlen-79

Mamma & jag & kvällssolen <3

Karin Wåhlberg Österlen-67
Karin Wåhlberg Österlen-80
Karin Wåhlberg Österlen-102
Hammars backar Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg Österlen-104
Hammars backar Karin Wåhlberg

Hammars backar förra året
Hammars backar förförra året

Leave a comment