Hej från nutiden

Efter alla återblickar vi haft här inne på sistone kände jag att det var dags för ett hej från nutiden. Jag är just nu nere i Norrköping hos mina föräldrar. Bland annat så jobbar jag lite extra här i ett par veckor, “egenföretagarens semester”, ni vet. Längtar efter den dag då en lyckats etablera verksamheten så pass att en kan ta ut betald lyxsemester istället för att pussla ihop sina åtaganden såhär, hehe. Men men den dagen kommer väl den också, kanske är det lite såhär det ska vara när man är twenty-something.

Vistelsen här nere påbörjades tidigare än vad jag först tänkt, på grund av farmors begravning. Åkte ned dagen efter föregående inlägg, och sedan dagen efter det var det dags för begravningen. Började skriva på något långt och bitterljuvt om det hela, om dagen och om farmor och om alla upproriskt tvetydiga känslor. Men det blev kvar i utkastmappen, jag vet inte än om jag skrev det för min egen skull eller för att det besitter ett läsvärde i någon bredare bemärkelse. Orden lägger sig alltmer sällan rätt när jag skriver, känns det som.

Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg

Tänk, i alla fall, att en dag kan innehålla så mycket gråt och samtidigt vara en sådan fantastisk hyllning till livet. “Vad är det för en begravning, när ingen vill åka hem?” kommenterade farmors syster, Lilian. Och, “Farmor skulle ha älskat den här dagen,” sa min egen syster, när vi utmattade kom hem igen på kvällen. Vi mindes och vi skrattade och vi grät och det visades bilder och hölls tal och åts god mat. Överallt fanns vilda blombuketter, precis som farmor alltid älskade. På borden och på kistan och på programmet. Efter begravningsgudstjänst och minnesstund för alla samlades sedan bara (inte för att vi är så “bara” till antalet…) vi i släkten för att äta middag och minnas ihop. Farmor skulle haft så otroligt trevligt, om hon varit med. Är det knäppt att tänka så?

Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg

Sedan dess:

Vi har gått igenom farmors lägenhet. Plockat hur många liter jordgubbar som helst och frossat i det röda guldet. Jag har legat i solen och läst och så har jag jobbat natt. Ätit glass och gjort utflykter med min bror. Promenerat i skogen bakom mina föräldrars hus och gått ned till vattnet. Smakat vilda hallon och smultron och blåbär. Snurrat till mitt dygn totalt och ätit tårta och fått myggbett i skärgården. Legat under en filt på en soffa hos Linn och pratat om allt möjligt. Spelat spel med mamma. Och så jobbat en massa mera natt.

Karin Wåhlberg
  
Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg

Typ så.

Nu i helgen åker jag till Bjärka. Det ser jag fram emot något oerhört!

Translation:

A brief Hello from the present, as opposed to all the retrospective reporting. I’m down South in my hometown for a few weeks.

Comments

 1. ida

  beklagar sorgen. Får man fråga vad den fina svarta klänningen du har på dig kommer ifrån?

  1. Karin Wahlberg

   tack rara. klänningen kommer från nelly.com (NLY Trend), “dream dress” tror jag den heter, sök på det så kommer den nog upp!

 2. beata

  så fin du är karin <3
  http://radarcollective.com/beata/

  1. Karin Wahlberg

   <3 <3 <3

 3. Vicky

  fina fina du. hoppas du kan få kraft hemma, trots du kanske är där för en sån anledning som säkert tömmer på kraft också. <3

  1. Karin Wahlberg

   tack fina rara du <3

Leave a comment