I skuggan under äppelträden

I skuggan under äppelträden samlas vi. En till antalet sakta men säkert växande skara. Vi fyller kaffekopparna och fikafaten och Lily äter jordgubbar och springer runt på gräset, kryper upp i mitt knä, hämtar böcker, plockar äppelkart. Denna lilla människa, att man kan älska så högt. I vagnen ligger en två veckors-liten en och sover: Alicia och Jakob har blivit föräldrar. Solen har intagit position högt på den klarblå himlen och skratten klingar i den lummiga trädgården. Vi är hemma hos min morbror och moster i Smedby. Syskon, kusiner, respektive, föräldrar, morfar. Sommarfika.

Karin Wåhlberg-10
Karin Wåhlberg-12
Karin Wåhlberg-15
Karin Wåhlberg-4
Karin Wåhlberg-5
Karin Wåhlberg-18
Karin Wåhlberg-20
Karin Wåhlberg-22
Karin Wåhlberg-23
Karin Wåhlberg-24
Karin Wåhlberg-28
Karin Wåhlberg-31
Karin Wåhlberg-33
Karin Wåhlberg-34
Karin Wåhlberg-38
Karin Wåhlberg-47

“Hej”

Karin Wåhlberg-54
Karin Wåhlberg-62

När hettan blir för påträngande byter vi om till badkläder och försvinner ned i det turkosblå poolvattnet. Snurrar runt runt tills Lily piper högt av förtjusning.

Vi pratar, ställer frågor, uppdaterar oss om varandras liv. Diskuterar det av sommaren som fortfarande ligger framför. Om ett par veckor kommer ytterligare en liten sällas till skaran, eller ja, i skrivande stund är det bara sex dagar tills min bror och Alice beräknas få sin lilla bebis. Syskonbarn, vilken vinstlott hörrni.

Karin Wåhlberg-66
Karin Wåhlberg-71
Karin Wåhlberg-78
Karin Wåhlberg-79
Karin Wåhlberg-80

Gyllenbrun hud, barfotafötter i gräs. En ny generation barn på ingång som väl blir nästa att plaska i poolen, klättra på lekstugetaket och upp i trädkojan, leka kurragömma i källaren.

Innan vi säger hejdå skickar Thina med mig sticklingar från sin översvallande rödklöver-planta (de står i mitt Stockholmsfönster nu och har fått massvis med rötter). Jag tar Jakobs och Alicias lilla i min famn och stirrar länge och fascinerat på hur outgrundligt smått allting är, tår fingrar fötter allt ja ni vet.

Det är så fint att jag får höra ihop med dessa personer.

Comments

  1. Jennifer

    Vill spara varenda ett av dina blogginlägg för de träffar rakt i magen, rakt i hjärtat.

Leave a comment