Kaffe, nya böcker & pastamiddag

Det känns lite som att den här bloggen opererar i en annan tidszon än den min nutid existerar i, men nåväl. Vi är snart ikapp. En tisdag mellan Skåne-visiten och strax innan jag åkte ned till Norrköping (där jag är nu och i ett par veckor till) var jag ju hemma i Stockholm.

Karin Wåhlberg

Efter en förmiddag som halvhjärtat ägnades åt jobb och studier satte jag mig sedan på cykeln och styrde mot Café Pascal på Norrtullsgatan för att möta upp pärlorna nedan, Nastasja och Jennifer! De var i Stockholm ett par dagar och jag lyckades flörta till mig en kaffedejt, hehe.

Karin Wåhlberg

Väderleken var överlag ombytlig men när vi satt där med våra kaffekoppar brände solen mot husväggen och våra svartklädda ben. Tiden rann obemärkt förbi under tiden vi pratade om våra erfarenheter av lägenheter utomlands med oinbjudna husdjur, om att bo på landet, om studier och jobb och om gråa hår och framtidsplaner och ja egentligen allt mellan himmel och jord. Och så skrattade vi högt och ljudligt cirka mest hela tiden. Nästan alla mina bilder från det hela går i stil med nedanstående gapskratt <333

Karin Wåhlberg
  
Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg

Älskar internet!!!!1111ettettett Har verkligen träffat så himla många bra, fina, inspirerande personer där igenom som kommit att bli väldigt betydande. Folk som gått från att vara främlingar till att bli folk man bor ihop med och vars bröllop man går på, folk som gör nya städer enklare och gamla städer roligare.

Karin Wåhlberg

<3!

Efter ett par timmar kramades vi hejdå och så cyklade jag hemåt igen. Innanför dörren, väl hemma, väntade ett bokpaket på mig. Ja ni hör ju hur många fullträffar som inträffade på en och samma dag här. Paketet innehöll fyra av Penguins Little Black Classics-utgåvor och Chimamanda Ngozi Adichies We Should All Be Feminists, vilken är baserad på ett Ted Talk hon höll 2013.

Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg

Sedan ägnade jag mig åt diverse saker med närstående deadline ett tag, tills Anna kom hem från jobbet. Då hällde vi över rosé-sangrian vi hade i kylen (som var över från helgens festligheter) i fraktvänlig behållare och packade ned en chokladtårta, sedan tog vi cyklarna över Västerbron hem till Julia och Erik i Hornstull. Där bjöds det på pastamiddag och så pratade vi ikapp den senaste tiden.

Karin Wåhlberg

Vi blev kvar tills klockan slog sent och sedan cyklade vi hem igen, än en gång över Västerbron. Hela Stockholm var förvandlat till en miljon små blänkande, blinkande prickar av ljus och nattluften var mild.

Karin Wåhlberg

Var sedan härligt post-cykel-svettig och trött i svartvitt. Tur en bara skulle hem. Måste börja cykla långsammare tror jag, så en inte är så ofräsch varje gång en ankommer till sitt mål med cykel som färdmedel. Är det så man gör för att lyckas med det? Cyklar långsamt?

Karin Wåhlberg

Tur att det enda som kvarstod av dagen var att duscha och krypa ned i renbäddade lakan i alla fall. Mmm.

Translation:

From a Tuesday a while back: drank coffee with two blogger cuties (I do love the internet), received a parsel with new books in it, and cycled across Västerbron with Anna to have dinner at Julia and Erik’s place.

Comments

 1. jennifer

  Alltså, är SÅ glad att vi äntligen kunde träffas!! Bästa grejen att äntligen få ses i verkligheten också <33 Och älskar bilderna! Lova att hojta om du befinner dig i närheten av Edinburgh eller Småland, så får vi ta en till fika! <3

  1. Karin Wahlberg

   <3 <3 <3 <3 <3 Jag hojtar! Och samma till dig. Var verkligen superfint och mysigt!

 2. Libertin

  Det verkar ha varit en alldeles ljuvlig tisdag! Internet är bra. Vi borde kanske också ses över en kaffe så småningom? Något säger mig att vi skulle trivas ihop.

  1. Karin Wahlberg

   Det tycker jag låter som en alldeles förträfflig idé! Är själv borta från stan nu ett par veckor framåt, men du kan väl säga till om du är i Stockholm vid tillfälle så bestämmer vi något? Vore fint. :)

 3. Camilla

  Det med cyklandet undrar jag fasen också! Är helt blöt av svett när jag kommer fram till jobbet. Tänker alltid vid början av cykelturen att jag ska ta det lugnt och komma fram fräsch som en freaking sommaräng och så ändå blir det en förnedrande första timme på jobbet där jag går och torkar svett från läppen och inte kan sitta ner för att kläderna blir skrynkliga av min fukt. Varje. Gång. Meeen fick höra att en svettas mer när en är vältränad, så det känns ju ändå fint tänker jag. Heja kroppen osv.

  1. Karin Wahlberg

   Haha PRECIS SÅ! Har en så romantiserad bild av att *cykla överallt på sommarn* och tycker andra verkar lyckas så bra, men en annan kunde sen lika gärna nästan simmat dit en skulle. Åh men det låter ju som en bra grej, hehe, ska tänka så nästa gång jag vandrar runt genomfuktig :)

 4. Nastasja

  Blir så GLA!! Är så glad för att det blivit så enkelt att ba “tja ska vi ses?”. Hoppas att bästa kaffedate blir snart! <3!!

  1. Karin Wahlberg

   Eller hur, verkligen! Det hoppas jag med! :)<3

 5. elise

  vilken fin dag!! och alltså internet <3 vilken jävla grej. BÄST SOM HÄNT EN! haha

  1. Karin Wahlberg

   JA eller hur!!!

 6. Lovisa

  Åh gu böckerna! Och jag undrar också över cyklandet, mvh person som alltid rinner när hon är framme vid jobbet…

  1. Karin Wahlberg

   Visst är det fina utgåvor?! Finns för 19:- styck på Bokus! Haha bra att höra att jag inte är ensam i alla fall!

Leave a comment