All I do is keep on running in my own cozy, homemade void, my own nostalgic silence

Jag skulle vilja introducera er för mina fötters nya bästa vänner. Ja, alltså, inte skorna till vänster. Skorna till vänster är min brors före detta gamla dojjor från när han en gång i tiden växte förbi min skostorlek, som jag hittade i källaren hemma hos mamma och pappa någon gång och då tänkte: gu vad bra, då slipper jag köpa nya dyra skor. Sen har de liksom dröjt sig kvar, vilket inte varit helt optimalt. Lite lagom dumsnålt, kanske. Springer ju ganska mycket under de delar av året som det inte är snö ute, och att då ha ett par skruttiga gamla skor har inte varit snällt mot varken knän eller benhinnor. Särskilt inte när en mest bara har asfaltsunderlag att tillgå.

Karin Wåhlberg

Har haft en innestående present från mamma och pappa att välja ut ett par ordentliga löparskor, och efter många om, men och månader tog jag mig till slut i kragen och knallade bort till Intersport, efter att jag än en gång börjat känna av löparrelaterade åkommor. Och här har vi resultatet. Svart-vita Nikes som är optimerade för ett pronerande löpsteg, och tillika nästan de enda skor jag vill ha på mig numer.

Karin Wåhlberg

De är fantastiska att springa i, men gör sig rätt bra till vardag och blåjeans också, om jag får säga’t själv. De är som att gå runt på ett metaforiskt moln och jag liksom studsar nästan fram. Tacksam omväxling till alla dessa gubbskor, loafers och andra platta saker som mina fötter brukar vandra fram i.

Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg

Vill ha dem på mig jämt. Kan jag komma undan med det?

Translation:
After way too long with crappy running shoes (first picture on the left) that aren’t especially nice to my knees nor my shins, I’ve finally gotten myself a pair of decent, feet-friendly Nikes. They’re “extra stable”, which suits my particular running step, but also a dream to just wear on a daily basis. My feet are grateful and I want to wear them pretty much all the time, with jeans as much as running tights. Think I can get away with that?

Comments

 1. Julia

  Hade jag vetat att dina gamla skor såg ut så hade jag förbjudit dig att springa i dem för länge sedan! Inte konstigt att fötter och ben säger ifrån. Tur att du fixat ett par nya i alla fall, nu kommer du bli snabbare än blixten!

  1. Karin Wahlberg

   Hehe, I knoooow. Hallå i sommar kanske vi kan klämma in några kvällsspring ihop längs med vattnet, när avståndet oss emellan krympt litegrann!

 2. ISA

  skor som är både snygga OCH sköna är fan guld! tror det är tecken på att man blivit mogen när man föredrar fotriktiga skor!? right? Superläckra iaf!

  1. Karin Wahlberg

   rejäla vuxenpoäng!

Leave a comment