Konsten att skriva och andra ting

Nu var det ju onekligen ett tag sedan det var jul, men jag tänkte likväl att vi skulle kika på tre ting som blivit en del av min vardag sedan dess, det vill säga ett gäng fina saker som jag fick i julklapp. Bättre sent än aldrig, kanske, om inte annat så är det ju nu allt kommer till användning: efter själva högtidsdagen.

Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg

Av min storasyster och svåger fick jag den här fina boken, Bodil Malmstens Så gör jag – konsten att skriva. En fin, inspirerande bok om skrivande, helt enkelt. Om allt ifrån grammatik till första meningar och titlar till olika sorters ord. Älskar den, även om jag långt ifrån hunnit läsa allt. Det är en sådan bok som läses bäst lite långsamt, över tid.

Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg

Av mina föräldrar fick jag denna krämvita, emaljerade gjutjärnsgryta från Le Creuset. Den har använts flitigt här hemma, flera gånger i veckan, till allt ifrån grytor och soppor till att poppa popcorn i klockan tre en fredagsnatt. Med sin livslånga garanti tror jag bestämt att vi två kommer vara partners in crime i köket en lång, lång tid framöver.

Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg

På mitt fönsterbräde står, slutligen, denna genialiska kopparkonstruktion från Hay, model Lup. En enkel men vacker ljusstake som jag fick av min bror och hans fästmö. Med den lyser jag upp mörka januarikvällar och långa plugg- eller arbetstimmar vid skrivbordet, som också står här framför fönstret .

Nu blir det bubbel och whiskey sours och dans i lördagsnatten. Glad helg på er!

p.s.

Har bytt header, lite impulsivt. Just nu känns det bra, vi får väl se om den kommer att bytas ut fler gånger under kommande dagar, eller om den blir kvar.

Translation:

Three beautiful things that I received for Christmas, and use pretty much daily.

Comments

 1. Rosita

  mysiga bilder! :)

  1. Karin Wahlberg

   tack! :)

 2. ISA

  men så fina saker! Materiell lycka :)

  1. Karin Wahlberg

   ja verkligen! :)

Leave a comment