Kvällen innan Linn & Olles bröllop

Vad gäller bröllop, så är det alltid något alldeles särskilt med kvällen innan. Jag tror att jag rent allmänt har en liten förälskelse i kvällar innan, jag känner nämligen samma sak inför den tjugotredje december. Där när huset är städat, maten förberedd, julstöksstressen lagt sig och det enda som kvarstår är att sitta framför en brasa med raggsockor på och slå in presenter. Med bröllop är det samma men annorlunda. Den där känslan av att något stort snart ska hända. Olika människor, vänner och familj som kanske inte sedan innan är så väl bekanta med varandra, samlas för att bära bord och baka och binda buketter. Detaljerna börjar falla på plats och framåt kvällen är alla lite övertrötta och drar långsökta skämt samtidigt som det sista av garnityren läggs på tårtorna och knivar och gafflar rättas till.

När jag anländer till Vånga Missionskyrka efter att först ha kört vilse bland grusvägar, skog och fält så doftar det av vildbuketter och kaffe som kokar. Josefin bygger metodiskt den ena makalösa blomsterkreationen efter den andra. Lite då och då tar hon en sax eller en sekatör och ränner ut genom dörren, för att sedan komma in med en kvist eller en gren eller något annat som tar blomsterarrangemangen till helt nya nivåer. Det är mängder av grönska och blomster i höstens alla nyanser.

Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg

I köket står Linns pappa Mats och garnerar bröllopstårtor. På förstukvisten sitter mammorna Lena och Kerstin och gör långa, grönskande girlander. Inne i stora salen moppar vi golv, mixtrar med projektorer och högtalare, testar ljud och sveper dukar över borden. Ser någon slags slående helhet växa fram, ser månader av planering ta form. Vi ställer ut tallrikar och glas, bestick och koppar. Sätter ut placeringskort och pyntar borden med omaka mässing-kandelabrar, grönskande slingor och fikon i höstens mest slående nyans av mörkt rödlila.

Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg

Självklart måste det varvas med koppar kaffe och påfyllning i sockerdepåerna också.

Karin Wåhlberg

Överallt slingrar sig ljusslingor och här ute vid fältet, bland björkarna, också en ljuskrona. Olles lillasyster Hilda springer runt med kablar och kopplingar och testar så att strömmen ska räcka till all belysning, diskmaskin, ljud och annat utan att det blir någon överbelastning. Slingorna hängs upp ute, inne, runt verandan, i tältet och bygger gångar i gräset.

Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg

Det är början av oktober och hösten visar sig från sin ståtligaste sida. Sveper in fälten kring oss i ett gyllene ljus och målar sakta himlen i orange, rött och guld med årets sista gröna som gnistrande smaragder i kontrast.

Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg

Höstens enkelt dova palett, kan det kanske vara den vackraste av färgskalor?

Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg

Kvällen (och neverna) tränger sig på. Bitarna börjar falla på plats.

Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg

Och till sist är det enda som kvarstår att åka hem, sova och göra sig redo för den stora dagen.

Translation:

Early October preparations for my best friend’s wedding.

Comments

  1. […] Kvällen innan Linn & Olles bröllop […]

  2. Emilia

    så vackra bilder!

  3. Hanna

    Ååååh, älskar att få se detta! På något sätt känns det mer intimt att få se dagen innan än själva Dagen med stort d. Ser dock fram emot bilder från den också!

Leave a comment