Lately

Vi snabbspolar igenom sådant som hänt på sistone, tycker jag.

Jonatan var här en helg och drack kaffe, bubbel och drinkar med mig. Det förstnämnda på Café Pascal, där vi satt i länge länge i fönstret och pratade om livet och kärlekar och Vine och jobb. Eller, han drack varm choklad med grädde, jag drack kaffe, om en nu ska vara noga. När de stängde knallade vi bort till Vapiano i Gamla Stan där vi åt pizza med Anna, Erik, Fredrick, Mika samt en arbetskollega till henne. Jag var rätt pank och hade därför övertalat de andra att Vapiano var the place to go, eftersom jag ju fått mig en check på gratis måltid sist jag var där. Så himla smooth. Restaurangen fullkomligt badade i kvällssol och så drack vi drinkar och vin (prioriteringar, ni vet) innan vi bytte location till sunkhak på Söder. Resten av helgen innehöll diverse odokumenterade barhäng, minivodka-flaskor, ballonger och middagar, samt en fyra stationer lång hejdåkram på tunnelbanan vid farvälet innan Jonatan skulle åter hem till Göteborg.

Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg

Majsan fyllde tjugofyra en söndag och det firades såklart med tårtbuffé hemma hos henne och Daehyun. Det känns som att firandena avlöser varandra såhär års: jag gillar’t. Majs hade i alla fall bakat hur mycket gott som helst; inte minst den där chokladkakan ni ser här nedan, som ju var to die for! Önskar jag kunde bjuda er alla på varsin bit genom skärmen. Solen forsade in i lägenheten och vi var alla lite behagligt söndagssega och sockerchocksnöjda.

Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg

Supercool babe since 1991.

Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg

En eftermiddag ute på balkongen planterade jag äntligen mina avokadokärnor och lille eken, samt planterade en nyinköpt hortensia i en lite större kruka. Den stendog dock 2 dagar senare och står nu mitt på mitt skrivbord och ser skrumpen ut (kan inte riktigt med att erkänna mig besegrad och slänga den). Jag fattar ingenting. Som ett evigt hån mot mitt försök att bejaka någon slags *gröna fingrar*. Hortensior, framförallt, hatar mig.

Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg

Translation:

Three recent things: Jonatan came up from Gothenburg to visit for a weekend. Majsan turned 24 and celebrated with a cake buffet. I planted my baby oak and the avocado seeds, plus a hydrangea that died two days later. I swear, hydrangeas hate me.

Comments

 1. elise

  ok, har aldrig käkat på vapiano och alltid fått för mig att det är rätt trist och överskattat (???), men de där pizzorna såg ju s.a.s. DRÖMMIGA ut. vad är din personal opinion om stället? haha.

  1. Karin Wahlberg

   Jaa, alltså jag tycker nog ändå det är rätt nice, om än inte *mega-speciellt* direkt, hehe. Man ska äta antingen pizza eller pasta när man är där tycker jag. Hur mysigt det är rent inredningsmässigt eller vad man nu ska säga beror väldigt mycket på vilket bord man får. Vi hade tur och fick ett nära fönstret med kvällssolen strömmandes in. Annars kan det kanske vara lite mörkt och “lunchigt”. Men summa summarum ändå: god mat och framförallt prisvärt, tycker jag!

 2. ISA

  men så mycket fint som hänt ändå! Detta café pascal, var tusan ligger det? hört så mycket om det på sistone och är sugen att prova! kramsi

  1. Karin Wahlberg

   Norrtullsgatan 4, vid Odenplan typ! Supermysigt.

 3. Ethel

  Fick en hortensia av min sambos mamma. Blev jätteglad först, för jag tycker de är så fina. Men den är så sjukt krävande! Måste vattna den lite varje dag, annars sloknar den direkt och ser ut att vara död.

  1. Karin Wahlberg

   Ja, de är ju så fina! Oj, så pass. Hm, kanske berodde det på det då… Men de verkar ju tyvärr inte heller vara som basilika, som ju kan slokna på nolltid men också pigga på sig direkt när en vattnar igen. Det är min sorts växt det! Håhåjaja. Får se om jag vågar mig på en hortensia igen någon gång framöver, haha.

Leave a comment