Måndagsklubben

Min datorladdare kastade in handduken i onsdags, så det blev en ofrivillig paus från trettontumsskärmen. Men nu är en ny liten sladd i min ägo, helt utan eltejpslagningar och stötrisk. Ganska angenämt det, ändå.

Vi firar dagens måndag med ett knippe bilder från måndagen som var för prick en vecka sedan, tänker jag. Då släpade jag i alla fall med mig Julia och Anna till en betongklump till bro som jag brukar passera på min löprunda, och varje gång tänker att det vore en fin foto-backdrop.  

Karin Wåhlberg
 
Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg

I slutet av sommaren föreslog jag för Julia att vi skulle försöka ha kreativitetsdejt en gång i veckan, i höst. Det skulle inte behöva vara något avancerat, utan kunna vara allt från att leka med ord till att fota något, pyssla ihop något digitalt eller bara ta outfitbilder. När vardagsrutinerna och höstrusket smyger sig på och sommarens tillåtande dagsljus försvinner är det så lätt, för mig åtminstone, att kameran börjar samla damm och inspirationen tar slut när solen går ned. Att det en tar på sig om morgonen blir svart, varmt, bekvämt och inte så kul. Det skulle denna inplanerade kreativitetsstund alltså söka råda bot på.

Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg

Vi får väl se om vi lyckas hålla det vid liv. Hittills har vi ätit smarrig måndagsmiddag en måndag och fotat dessa bilder en annan, det är en duglig början ändå. Nu har dessa bilder inget syfte i större bemärkelse, men ibland behöver kameran få lite vardagsmotion för att en inte helt ska tappa konditionen. Ibland kan jag känna att jag sällan fotar för att skapa längre, utan det är mer pliktskyldig dokumentation. Jag vill att det ska bli kul igen.

Karin Wåhlberg

En suddig jag medverkade också. Det är inte alltid det syns när en hänger bakom kameran men hejhej.

Karin Wåhlberg

Nåväl, gla’ måndag på er i alla fall. Nu är min datorladdare och jag officiellt back in business.

Translation:

Week-old Monday photos.

Comments

 1. sara

  SÅ himla fint.

 2. jennifer

  Åh, bilderna <3 älskar stämningen jag också! Och så smart idé med kreativitetsdejter! Det är ju alldeles för lätt att skjuta upp och prioritera bort sånt annars.

 3. alexandra

  verkligen så fina bilder + gillar kreativitetskonceptet väldigt mycket!!

 4. Natalie

  men åh vilken fin bild på dig!!

 5. Kaneli

  SÅ fint!! älskar stäningen i bilderna!!

Leave a comment