360. Min Novellix-fyra

DSC_0482

Det är ju inte precis någon hemlighet att jag älskar böcker, så när Novellix hörde av sig och frågade om jag ville plocka ihop en kvartett åt dem var det ju ett givet Ja. Det blev fyra kvinnliga författare paketerade i en God Jul-ask som passar lika bra som julklapp till någon i ens närhet som till en själv, om man vill ha lite lättsmält jullovsläsning i mellandagarna. Även om jag älskar mina tegelstenar så tycker jag novell-formatet är så himla fint; de kan stoppas i goodiebags eller vara gå bort-present, väger inte tungt att ha i väskan och är lagom långa att läsa under tiden man väntar på något.

Det blev i alla fall fyra favoriter med kanske framförallt Gun-Britt Sundström i täten (geniet bakom Maken och För Lydia) med novellen Början, samt Vad det såg ut som av Helena Von Zweigbergk, Vellumbarnet av Johanna Koljonen och så facknovellen Jiro-ekonomi av Nina Åkestam.

Asken kvalar dessutom in som extrasnäll julklapp, då Novellix för varje såld box kommer att skänka 25 % till till Econefs barnhemsprojekt i Tanzania. Toppen va?

Ni kan köpa asken här!

Leave a comment