Olle + Linn

Jo, jag vet. Det är inte mycket på gång här inne just nu, och inte har jag några världsomseglingar att skylla det på heller. Det enda jag kan säga är att det är Oktober och tid är en bristvara utan dess like. Varje obloggad dag sås också ett litet frö av tvivel; vad har jag ens den här platsen till, fyller den någon funktion längre? Kanske är det för att skrivkursen tar alla mina ord, höstkvällarna allt fotovänligt ljus och verkligheten alla långsamma frukostar och sinnenas förmåga att hitta mirakel i lövklädda trottoarer. Dessutom behöver jag rensa hårddisken. Min dator gnäller och klagar som ett övertrött barn när jag försöker tvinga in fler bilder och öppna tunga program.

Nåväl. Nu ska ni i alla fall få se på något riktigt fint. Första helgen i oktober gifte sig ju min fina Linn, och jag hade den stora äran att vara bestgirl och därmed få dela hela dagen med henne, Olle, och Olles bestman Kalle.

Jag lät kameran ligga och fotade bara med mobilen under dagen; det kändes så himla lyxigt att bara vara där och inte tänka på dokumentationen. Dessutom var det duktiga Karin Lundin som var anlitad som bröllopsfotograf, och henne har jag fullt förtroende för, så kände mig inte ett dugg orolig över förevigandet.

OlleLinn1
OlleLinn2
OlleLinn3

Vid kvart över åtta på morgonen är jag framme hos Linn. Hon är nästan färdigfixad redan när jag kommer – har varit vaken sedan klockan sex och grejat. Hennes klänning är en paljettbeströdd dröm som faller tungt ned mot marken.

OlleLinn4
Bröllop Karin Lundin

Vid tio-tiden kommer Josefin, som är gift med Kalle som är bestman, och som ni kanske minns från det här inlägget är ett geni vad gäller blomsterbinderier. Hon har blombuketterna och korsagerna och en höstig krans till Linns hår med sig. Klipp klipp så har hon kapat en bit murgröna från en krukväxt i lägenheten för att sömlöst täcka en liten skarv efter att vi hjälpts åt att fästa slöjan. Hon har öga för detaljer, den kvinnan.

OlleLinn6

I en lägenhet ett par gator bort håller Kalle och Olle på att göra sig i ordning. Vid halv elva ungefär möts vi alla upp för att påbörja fotograferingen.

OlleLinn7
OlleLinn8
OlleLinn9
OlleLinn10
OlleLinn11
OlleLinn12

Sån himla dröm. Efter några bilder i parken utanför deras lägenhet sätter vi oss i bilarna och far bort till det industriområde där Olle (eller ja, hans företag Crazy Pictures) har kontor, för att fota i en öde industrilokal. Det är samma område som vi var vid på Linns möhippa, men en annan lokal denna gång.

OlleLinn13
OlleLinn14
OlleLinn15

Ljuset löper in geom de stora fönstren och färgen på väggarna flagnar försiktigt.

OlleLinn16
OlleLinn17
OlleLinn18
OlleLinn19
OlleLinn20
OlleLinn21

Allt känns glatt och högtidligt och andäktigt och hela tiden en smula fnissigt och ganska overkligt.

OlleLinn22

Jag älskar älskar älskar bilden här ovan på Linn.

OlleLinn23
OlleLinn24
OlleLinn25
OlleLinn26
OlleLinn27
OlleLinn28

Låt mig komplettera med ett gäng småbrusiga i förbifarten fotograferade mobilbilder <3

Kalle som filmar och Josefin som fixar med kransen

Linn i full paus-style och Kalle

Linn, Karin som fotade och så jag.

Olle Linn

Och så Kalle och jag när vi väntar på att få köra fram till kyrkan.

Efter att ha intagit så mycket lunch som nerver tillåter sittandes finklädda utomhus på en trave lastpallar på parkeringen i ett annars öde industriområde sätter vi oss åter i bilarna, och tar sikte på kyrkan där vigseln ska hållas. Sen ringer kyrkklockorna och portarna slås upp.

OlleLinn29
OlleLinn30
OlleLinn31

Olle och Linns kompis Gustaf, som är musiker, har skrivit ingångsmarschen (och utgångsmarschen) specifikt för dem. Olle & Linn heter den givetvis. Det går rysningar genom hela kroppen och jag får blinka tillbaka känslorna redan i gången på väg in.

OlleLinn32
OlleLinn33
OlleLinn34

Och så blir de herr och fru till folkets jubel!

OlleLinn35

Efter vigselakten får Linn mikrofonen av musikerna och Olle hasplar ur sig “din rackare!”, antagligen osäker på hur han ska lyckas hålla tårarna tillbaka när Linn tar ton. Till och med när hennes mamma frågat rakt ut har Linn förnekat att hon tänkt sjunga något, men i smyg planerat att göra just detta.

OlleLinn36

Det är andlöst vackert, förstås.

OlleLinn37
OlleLinn38
OlleLinn39
OlleLinn40
OlleLinn41

Stort himla hurra!!!!!!!!

OlleLinn42
OlleLinn43

Så blir det kramkalas och det dricks kaffe och äts bullar och hurras och hejas utanför kyrkan. Festen ska sedan äga rum en bit bort och Olle och Linn har därför spelat in en podcast som delas ut till alla gäster, att lyssna på under bilresan dit. De berättar om sig själva och varandra och om det som åks förbi utanför bilfönstret och atmosfären i bilen blir varm och mjuk.

Eller okej, min bilresa blir mer som sådan att min bukett välter konstant och på golvet vid passagerarsätet bildads en sjö. Tillslut får jag både ratta och växla med buketten i handen = inte helt lätt. Men nåväl.

OlleLinn44

Gästerna far till festlokalen och bjuds på kantarellsoppa och något slags hembakat knäcke till förätt och minglar runt i höstsolen. Jag, Kalle, brudparet, fotograf-Karin och så Hannes och Albin som skulle filma lite beger oss istället in i djupaste trollskogen för att fotografera lite mer.

OlleLinn45
OlleLinn46
OlleLinn47
OlleLinn48
OlleLinn49
OlleLinn50

Temporärt ombyte till skogsdojjorna.

OlleLinn51

Om det inte var obeskrivligt drömskt redan innan så är det verkligen det nu. Allt är alldeles stilla. Det enda som hörs såhär djupt inne i skogen är knarrande träd, pickande hackspettar och våra egna klingande skratt som sveper mellan trädstammarna.

Bröllop Karin Lundin

Alltså, hur fina är de inte?

OlleLinn53

Vi kikar på några mobilbilder igen också!


 

Olle Linn

Kallar den här bilden: en person som jobbar med film gifter sig.

OlleLinn54
OlleLinn55
OlleLinn56

Tillsist är det ju dock faktiskt dags för middag och F-E-S-T!

OlleLinn57
OlleLinn58
OlleLinn59

Vi bjuds på höstbuffé där alla råvaror kommer från gårdar runtomkring. På borden ligger förresten också häften som jag layoutat och designat om kvällarna veckorna innan, utifrån det råmaterial som värdparet tagit fram. Fullt med bilder, texter om gästerna och en massa gottigt om brudparet.

OlleLinn60

En instagram-vy på dukningen:

Olle Linn dukning

Och så är det tal! Filmer! Spex! Vi skrattar och jublar och snyftar oss igenom huvudrätt och efterrätt och kaffe-påtårer.

OlleLinn61
OlleLinn62
OlleLinn63

Minglar lite mellan varven också.

OlleLinn64
OlleLinn65
OlleLinn66

Lisa, Olles syster, och hennes man Viktor (som också jobbar med Olle) är värdpar, och de har gjort ett sådant strålande jobb med att rodda allting. Och Viktor som är regissör till yrket har skapat fullkomlig magi med allt videomaterial från Linns & Olles uppväxt som han samlat in från föräldraparen. Alla vi gäster skrattar antingen så vi gråter eller får fullkomlig gåshud.

OlleLinn67
OlleLinn68
OlleLinn69
OlleLinn70
OlleLinn71
OlleLinn72
OlleLinn73
OlleLinn74
OlleLinn75
OlleLinn76
OlleLinn77
OlleLinn78
OlleLinn79
OlleLinn80

Efter tårta, kaffe- och godispauser och ännu fler framträdanden och tal följer vi ljusslingegångarna ut genom mörkret ned till tältet. Där dansar brudparet en vals till livemusik.

OlleLinn81


(gif)

Efter vilket det exploderar ut i ett dansgolv som heter duga.

OlleLinn82
OlleLinn83

Vi växlar mellan att dansa oss svettiga i tältet, äta godis inomhus, sitta och prata och att äta grillad hemgjord korv med bröd och kryddig salsa som serveras på uteplatsen, upplysta av dinglande lampslingor under trädkronorna. När klockan är två kanske tre och jag är alldeles färdigdansad och brudparet har lämnat festen, beger jag mig hemåt.

.

Dagen efter är det brunch och presentöppning hemma hos Linns föräldrar, med familjemedlemmar och närmsta vännerna. Sån himla fin (och god) avslutning.

 

Tack hej slut på oändlig bröllopsrapportering. Kom ihåg nu att alla bilder som inte är mobilbilder är tagna av duktiga Karin Lundin!

Translation:

Pics from my best friend Linn’s wedding to Olle. I had the honour of being her bestgirl, and the entire day was beyond dreamy. All non-mobile photos taken by Karin Lundin.

Comments

 1. Hanna

  Nej men alltså jag orkar inte! Detta är så himlahimla fint! Gud vilken dröm!

 2. MIKA

  Vad fina dom är. Ser ut att ha varit en underbar dag! <33

 3. Elin

  Alltså så vackert att jag blir tårögd flera gånger under scrollandet!

 4. Maria

  Åh nu vill jag gifta mig! Så underbar den dagen måste ha varit, blev lycklig av att läsa om deras bröllop. Linns klänning var ju bara sååååå vacker, vet du vart hon har köpt den ?

 5. Emilia

  Så himla himla vackert! Inspiration til max!

 6. sofie

  haha åh finaste en sett! första gången jag var inne på din blogg och började gråta. :’)

 7. 26.10.15 | NatalieGos

  […] vara som ett hyperaktivt barn! Så hamnade jag av en slump på Karins blogg och när jag såg detta inlägg om hennes bästa väns bröllop så ba stortjöt jag. Jag har noll relation till brudparet, eller ja […]

 8. Ebba

  alltså detta var typ det finaste ever! blev helt snyftig

 9. kaneli

  NÄ jag dör lite vilken dag. omg vill ockå gå på bästis-bröllop.

 10. Nastasja

  Pallar ej vad fint. Det här inlägget är <333
  P.S även om du inte hinner blogga ofta så våga inte ens överväga att lägga ner, gillar din blogg så mycket för det innehåll du postar! <3

Leave a comment