Reality check

“Punktligt inför varje terminsskifte är existensångesten över mig. En vacker morgon står den vid sängen och väser: Vad gör vi med våra liv?”

Augusti anlände, och med det också den första arbetsdagen efter semestern. Jag har en lista över saker att dela med er, och jag tänker mig att sommaren inte är slut här inne än. Eller i Stockholm överlag, heller, för den delen. Men detta sedvanliga bladvändande som hör sensommaren till river alltid upp något i mig. Rastlöshet, förändringsvilja, handlingsförlamning. Ingen säger det mer precist än Gun-Britt Sundström (citatet ovan är från hennes Maken).

“Jag måste bli kär eller flytta utomlands,” utbrister jag plötsligt. Svartvitt, glasklart. Julia sitter på andra sidan bordet och vi delar på en ostbricka (och andra liknande snacks med hög vuxenpoäng) till tonerna av livejazz inne på Häktet. Känslorna liksom stegrar i bröstet, jag känner mig akut drabbad av ett trängande behov att byta ut min vardag. Flyktighetsgrad på känsla: okänd. Kanske går den över imorgon, kanske är den kronisk.

I slutändan blir det varken drop-in på tatueringsstudio eller dejt med en Hong Kong-baserad konsthandlare som bara är i stan tills på torsdag. I slutändan blir det bara det där andra hålet i höger öra som jag egentligen funderat på ganska länge, men bara inte kommit till skott med. Jaha.

“Vi tar en promenad och fångar lite Pokèmons,” avgör Julia.

.

Det är tisdag. Möter upp Julia och så tar vi varsitt hål i varsitt öra. Jag handlar sedan nagellack och snittblommor, åker hem och lagar curry-gryta och slår upp min bok. Vill göra något oansvarigt men gör istället matlådor. Börjar skriva på det här och vet inte om jag ska skratta eller gråta åt att jag skrev detta inlägg för ett år sedan. Jävla klyscha.

(Jag säger: Raincheck. Han säger: Understand)

Det är tisdag och jag har motvilligt på mig byxor istället för bara ben, eftersom jag gjort bedömningen att vädret skulle vara opålitligt. Istället är jag något för varmt klädd och imorgon lär jag därför vara något för kallt klädd. Nåväl.

Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg

Byxor – Rodebjer, T-shirt – & Other Stories, Skor – Nike, Klocka – Triwa, Kappa – Carin Wester, Väska – Whyred

Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg

(Svårt att tro att jag varit färgglatt klädd nästan hela sommaren I know)

Ja alltså det här var ju inte alls vad jag tänkt skriva om. Hade tänkt skriva om min garderob :))) Och hade jag skrivit det här ↑ inlägget för två dagar sedan hade det varit svindlande frihetskänslor, semesternöjdhet, Stockholms-längt och en allmän känsla av förnöjsamhet. Näe hörrni, det går nog över den här gången också. Bäst att sova på saken.

Leave a comment