Skrivbordet

I lördags förmiddag tog jag tåget ned till Norrköping för att bli lite födelsedagsfirad av familjen. Dessutom hade jag fått i present att gå på First Aid Kit som spelar här imorgon, tisdag, så tanken var att jag skulle stanna lite längre och jobba härifrån ett par dagar. Och skönt var väl kanske det, för efter kaos-veckan med inlämningar och jobb kom tyvärr ett brutalt nedslag av feber och sömnlöshet. Efter ett och ett halv dygn-nånting av att knappt ha sovit eller ätit började det dock vända, så nu hoppas jag på att ytterligare en god natts sömn ska få mig i någorlunda form igen. På jobbfronten har jag dock sedan igår mest legat nedbäddad i mammas och pappas säng och har inte åstadkommit så mycket mer än absolut minimum vad gäller ofrånkomliga deadlines. Så, ni får ursäkta tystnaden här inne.

Innan kroppen totalt sa ifrån, och innan jag lämnade Stockholm, intet ont anande, hann jag dock dokumentera hur mitt skrivbord såg ut förra veckan. Jobbade mest hemifrån, och satt i princip exakt här mellan nio och småtimmarna de dagarna jag inte var inne på kontoret. Just när dessa bilderna togs var jag mitt uppe i min literary non-fiction essay till skrivkursen, vilket kanske märks på det som täcker skrivbordet. Nämligen:

Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg

 • Ett gäng böcker. Kurslitteraturen till skrivkursen framförallt, för vägledning och formatreferens. Älskar kurslitteraturen i den här kursen.
 • En liten skål med smågodis (på bilden = uppätet). Hade en tanke om att bara äta godis på helgen, men den här veckan med nolltvå-nätter har det inte hållt. Julia sa att jag fick.
 • Diverse kaffekoppar. Jag vet inte varför jag har tre stycken olika. Det är ju inte helt rimligt.

Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg

 • Massvis med pappersbitar och postits med skrynkliga anteckningar.
 • Datorn <3
 • Glasögonfodralet och putstrasan och så glasögonen som jag glömmer att faktiskt ha på mig ungefär en tredjedel av tiden, tills jag får huvudvärk.
 • Å så filten på stolen när det blir kallt.

Allt blev i alla fall inlämnat i tid, tur det är ny vecka nu med nya deadlines, hehe. Nu ska jag fylla på kroppen med alvedon och sömn så får vi se om jag är frisk nog imorrn för middag ute och konsert med mina föräldrar.

Translation:

The mess on my desk when I write.

Comments

 1. betty

  Hej där! Alltså jag älskar verkligen din blogg! Har hängt med i många år, sedan du bloggade på caryw :) Fint att följa dig i livet. MEN. Det fungerar inte att läsa din blogg i chrome – när en scrollar ned täcks all yta av gråa fält (samma färg som bakgrunden på bloggen). Himla trist. Går det att lösa, tror du?

  1. Karin Wahlberg

   Hej! Åh vad roligt att höra att du hängt med så länge! :)
   Nejmen vad märkligt! För mig fungerar det som vanligt i Chrome och för min kollega också =/
   Men ska kolla med Radar om någon annan verkar ha det här problemet och om det kan åtgärdas i så fall!

 2. ISA

  men himla mysigt det ser ut ändå: Sådär härligt kaosigt/charmigt :) och geisha med <3

  1. Karin Wahlberg

   Absolut, kaoset har verkligen sin charm (speciellt såhär när man är färdig, hehe)

 3. Ellen

  Åh, first aid kit! Hoppas det blir så fint som jag tror det blir.

  1. Karin Wahlberg

   Ja <3 är så himla pepp.

 4. Daniella

  Hej! Hittade hit idag och har inte last sa mycket av ditt arkiv (but I will) och undrar vad det ar du studerar?

  1. Karin Wahlberg

   Hej! Vad kul, hoppas du ska trivas. Jo, jag pluggar ju egentligen bara som bisyssla vid sidan av jobbet, men det är två olika distanskurser: en i Creative Writing och en i Interaktionsdesign :)

Leave a comment