Solgula väggar och isig luft

Den här helgen tror jag att solen, vårtecknen och utomhus i största allmänhet reklamerade säsongsutvecklingen (som så ofta, i början av mars) och tog en sväng åter till hösten. En känsla av konstant duggregn och en dunkel dimma har omslutit Stockholm de senaste dagarna, ni vet, sådana där dagar då det inte ens blir ljust. Världen verkar glömma att vakna om morgonen och slumrar grått vidare när en annan motvilligt kliver upp och ger sig ut i eländet.

MEN. Förra helgen visslade fåglarna på vårkänslor. Jag plockade fram mina solglasögon och mötte upp Fredrick för att promenera ut till Skeppsholmen. Luften andades fortfarande is, men vad gör väl det när livet är solgult och någon verkar ha dragit upp brightness & contrast på hela alltet?

Målet var Moderna och ArkDes. Jag ville se Ung svensk form 2016-utställningen, och sedan ville Fredrick se den nya Moderna-utställningen också (Livet självt, som jag skrivit om tidigare), så vi slog två flugor i en smäll plus ägnade orimliga mängder tid åt att förstrött bläddra igenom hela utbudet av posters i butiken, dock utan att köpa något.

Ung svensk form var liten och sedd på ungefär en kvart, men det lilla som fanns var fint och gjorde en glad.

Inne på Livet självt var vi givetvis tvungna att gå in i det sterila rummet där man måste vara helt stilla i minst trettio sekunder för att bli utsläppt. Älskar sådana där knäppa, spännande grejer.

Såhär såg jag ut förresten.

Den där nya randiga tröjan med bubbelgumsrosa krage från & Other Stories, mina skönaste blåjeans, från Monki (modellen Kimono), och blanka gubbskor med brett spänne över, också de från & Other Stories (den butiken är en av mina laster här i livet). *Wish I was sponsrad* men nä…

Solen var fullkomligt bländande när vi promenerade tillbaka in mot stan.

Solglasögonen kommer också från & Other Stories, fast för länge sedan, och väskan är också den en gammal goding från Monki – det här med variation har aldrig varit min grej. Men fluffjackan kommer i alla fall från Cheap Monday. Changing it up!!!! etc

Funderar på att klippa mig ännu mer. Ville ju egentligen redan när jag klippte mig sist att håret skulle sluta precis ovanför axlarna. Blev längre än jag tänkt mig och växer ju dessutom som ogräs. Har suttit med fingret på bokningsknappen flera gånger men sedan hejdat mig. Vad tror ni? ✂︎

Fredrick kommer från Trelleborg men är en typisk limited edition kinda thing och inget en bara kan skaffa hur som helst. Mkt snäll men ej till salu.

På väg hem köpte jag ett LASS med tulpaner för att fylla storvasen med. Sen ägnade jag mycket tid åt att spatsera runt i lägenheten och fotografera blommor i solljus. Kände mig som någon som precis upptäckt makrofunktionen på sin första kamera. Men man blir faktiskt väldigt glad av en sådan sysselsättning, så jag ångrar ingenting.

Resten av dagen bestod av städning + vårrulle-middag med Anna, Julia och Julia och slutligen en 25-minutersvisit på Häktet precis innan stängning. Inte det mest tidslyckade barbesöket kanske, men trevligt för det.

Tack och hej sollördag. Åter till den gråa nutidsverkligheten.

Leave a comment