If something burns your soul with purpose and desire, it’s your duty to be reduced to ashes by it

Cigarettrök från årets första uteserveringsvin klänger sig fast i mitt ostyriga hår. Det luktar vår, för tunn jacka och litegrann som Du för tre år sedan, när du höll min hand på väg till tunnelbanan i sommarnattsljus. Svala vindar har trängt sig in i huden, så som de bara gör när en haft korta strumpor till uppkavlade jeans, lite för sent in på kvällen för tidigt på året. Rosévin i blodet på en helt vanlig tisdag. Ett Stockholm i uppvaknande, också kvällstid.

Karin Wåhlberg

Skriver att göra-lista efter att göra-lista. Ägnar en halv arbetsdag åt en och samma punkt: skapandet av en frustrerande obetydlig men ändå nödvändig funktion. Tar två steg framåt följt av ett och ett halvt bakåt. Stryker punkter. Lägger till nya. Har 4219 olästa mail. OBS förlåt alla som är en del av den siffran, den är på riktigt.

Karin Wåhlberg

Det luktar nyregnad asfalt men är inte kallt. Jag har ny, mjuk tröja, bekväma skor och händerna fulla med matkassar från ICA. Jag har druckit Pressbyrå-kaffe till fyndpris och skrivit på papper på kontoret, majs första dag till ära. Luften är mild.

Karin Wåhlberg

Fredagskväll. Känns som någon annan dag, vilken som helst, jag vet inte vilken dag det är. Vi trängs i köket gör egen pizza skrattar äter godis väljer ut foton till ett projekt och gör gif:ar av Eriks SVT-cameo. Räknar nonchalant ned dagarna, pratar om möbleringar och kartonger. Tror inte jag förstått vad vi räknar ned till.

(Maj är ett 31 dagar långt pussel jag inte riktigt vet hur det ska fås ihop. Men det går nog. Det brukar göra det. År efter år blir det ju faktiskt alltid juni…)

Comments

 1. ISA

  ditt hår är så fantastiskt magiskt. Så även sättet du skriver på. Och snälla, stressa inte ihjäl dig över alla krav och måsten, ok? prioritera rätt!!

  1. Karin Wahlberg

   Tack, vad fin du är! Nejdå, ska göra mitt bästa. Ska se till att klämma in livsnjut och andningspauser också!

 2. kaneli

  Så himla vackra bilder!

  1. Karin Wahlberg

   Tack snälla rara!

Leave a comment