Sommarlunch

Hej här kommer 20+ bilder på fint porslin och mat. Närå, inte riktigt så. Men förra onsdagen var det dags för vår årliga sommarlunch med IKI (IKI = kort för IKI IKE = företaget jag driver tillsammans med de tre damerna som syns på bild här nedan). Årliga som i vår andra någonsin, vill säga; till slutet av sommaren har vi funnits i två år ungefär, så traditionerna är fortfarande i utvecklingsstadiet. Vi hade i alla fall dagen till ära bokat bord på Spritmuseets restaurang på Djurgården. Efter förmiddagsmöte på Albert & Jacks cyklade jag och Annie bort dit för att möta upp de andra två, som promenerade dit.

Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg

Babe <3

Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg

Martina.

Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg

Sen slog vi oss ned och tog oss an menyn. Det råkade bli både förrätt varmrätt och efterrätt. Och champagne. Jag beställde in cava som en vanlig dödlig människa vilket kändes lyxigt nog på en onsdag, men det var slut, så de kom ut med champagne istället. Förrätter:

Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg

Korngryn med rökt gös, rädisor och syrad grädde, här ovan.

Karin Wåhlberg

Siduri.

Karin Wåhlberg

Maten serverades på vacker keramik i en kavalkad av fina färger. Tyckte så mycket om servisen! Allt kom från en keramiker på Gotland som dessvärre inte hade någon e-handel, men det får väl bli en punkt på listan om en råkar komma dit någonting i sommar. Se bara hur tjusigt det gör sig i kombination med de färgstarka efterrätterna nedan!

Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg

Jag åt Jordgubbar med kärnmjölkssorbet och maränger. Det låter kanske som en enkel kombination, men det var så himla dreamy att mina smaklökar jublade högt.

Karin Wåhlberg

Ovan, Annies Kwass och blåbärssorbet med färska mandlar.

Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg

Och ett litet smakprov in action från Martinas Semi-freddo på rabarber med matchamaränger. Hela måltiden var fabulös men efterrätterna kammade hem förstaplatsen, utan tvekan.

Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg

Vi satt där länge och sippade på kaffe och vin, pratade om allt möjligt men mest sådant som inte hade med jobb att göra samt filosoferade om framtiden. Dessutom firade vi att vi bara typ dagen innan fått Vinnovas innovationsbidrag för utvecklingsprojekt, en nätt sexsiffrig liten summa rakt in i vårt startup-projekt. *stolt* Hurra!

Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg

Efteråt kilade vi vidare bort till Blå Porten, bakom Liljevalchs, och satt på innergården tills det började bli kallt. Vi bröt upp lagom till kvällsregnet och sade tack och adjö för en fin dag, med bubbliga steg. Jag kilade iväg och fixade födelsedagspresent till min mamma och cyklade sedan hem till Kungsholmen i regnet.

Translation:

Last Wednesday me and my business partners went out for our annual summer lunch. We ate a three course meal, and the desserts were especially fabulous! Also, I fell in love with the handmade ceramic tableware, which came in a range of pretty colours. We talked about life and the future and celebrated the fact that we’d just received an innovation grant for our startup project. All in all a pleasant day, at the end of which I bought a birthday gift for my mum and then cycled home through the rain.

Comments

  1. ISA

    ojojoj, kände ba stopp och belägg vid första meningarna! Har du ett eget företag!?? vad tusan? Borde jag haft koll på detta!? haha. KUL!!

    1. Karin Wahlberg

      haha! har väl skrivit mer utförligt om det någon gång för länge sen när vi först startade, men är nog dålig på att tydliggöra det titt som tätt. kanske dags för en påminnelse, uppdatering eller frågestund helt enkelt! :))

Leave a comment