Sugar

I skrivande stund är jag ombord ett flygplan mot London. Bakom mig lämnar jag ett Stockholm i värmechock. Det var femton grader och sol när jag, med uppknäppt kappa, åkte hemifrån i morse. Jag hoppas nu att London kommer att bjuda på något motsvarande. Jag har köpt snuskigt dyrt flygplats-kaffe och är nu uppkopplad mot flyg-wifi:et med både dator och telefon, *dagens ungdom* ni vet. Transit är kanske inte vad det en gång var, men jag vet inte riktigt när jag ska hinna blogga annars, så what to do? Hehe. I alla fall. Från nutid till dåtid: en annan dag en annan vecka, en onsdag närmare bestämt, var jag och resten av kollektivet på Nordiska Museet (hoppas ni inte tröttnat på museibilder än, det finns nämligen fler att tillgå också efter detta inlägg).

Karin Wåhlberg

Här är de! <3

Vårt kollektiv går under smeknamnet Cirkusen. Närmare förklaring behövs nog inte. Anna (höger) och jag har ju bott ihop sedan början av 2012. Ett år senare flyttade Julia (mitten) in. Och nu i början av 2015 anslöt sig också Erik (vänster). Erik och Julia är ihop. Vi har ju inte bott på samma ställe hela tiden utan snarare på typ fem olika, så som det lätt blir i Stockholm. I alla fall, nu vet ni hur den biten ligger till!

Utställningen Socker inleds med en film om sockrets historia i en retroaktig liten biograf. Där slog vi oss ned och tillbringade de första tjugo minuterna med att beställa pizza och hemkörning, så att vi skulle mötas av mat när vi väl kom hem sedan, pga var så himla hungriga. Efter att ha kollat på filmen cirka fem gånger och lagt en order på fyra pizzor kunde vi koncentrera oss på utställningen.

Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg

Det bästa med hela utställningen är ju all förpackningsdesign som går i härlig Wes Anderson-estetik. Tänk om alla matbutiker såg ut såhär…

Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg

Den inte särskilt djupgående analysen lyder: utställningen var liten men fin! Det är gratis inträde på onsdagar mellan 17-20 (det var då vi passade på), så där har ni ytterligare ett museitips. Vi tog en sväng på ett par andra utställningar och i shopen också, sen åkte vi hem och åt pizza. Klart slut på den onsdagen.

Nu ska jag stänga ned och ägna resterande restid åt att läsa. Pusshej

Translation:

I’m currently on a plane headed for London. I’ve bought ridiculously expensive airport coffee and am now connected to the in-flight wi-fi. The pictures, however, are from when me and my flat mates went to the Sugar exhibition at Nordiska Museet, here in Stockholm. The best part about it was, obviously, the Wes Anderson-style packaging in the supermarket.

Comments

 1. Vicky

  den verkar vara SÅ fin och jag blev så himla glad av att höra att den pågår ända till september för jag är inte i sverige tills juli. då jäklar ska jag frossa i socker! pepp!

  1. Karin Wahlberg

   Rena rama pastelldrömmen! Ja men så bra, då hinner du ju! :)

 2. Anna María

  Har tänkt gå på denna så länge och imorgon blir det äntligen av! Verkar finnas mycket fint att titta på i alla fall. Hoppas London är härligt!

  1. Karin Wahlberg

   Hurra! Ja nu har du ju varit där såg jag :) Så himla tjusigt, visst!

 3. Betty

  Hej! Ville bara säga att det nu funkar utmärkt att läsa din blogg i Chrome igen. GÖTT!

  1. Karin Wahlberg

   Åh toppen!!!!!

 4. ISA

  åh har hört massa bra om denna utställning! värt ett besök kanske! ha det underbart i Londres nu :)

  1. Karin Wahlberg

   tusen tack! ja absolut värt ett besök om man är i stockholm :)

 5. daniella

  Kunde ni köpa från den affären eller var det bara uppställt som en del av museet?

  1. Karin Wahlberg

   Nja, affären på bilden var bara en del av utställningen men det fanns några fina saker i samma perfekta rosa ton i själva museishoppen sen också!

 6. elise

  tröttnar aldrig på museibilder! meeer. <3

  1. Karin Wahlberg

   hurra! mer kommer!

Leave a comment