That time of year again

Ja, alltså, det vill säga: graduation season. Maj är ju sprängfyllt med slututställningar här i Stockholm. Det är Konstfack och Forsbergs och Beckmans och tusen andra att springa på, om en har lust. Vet inte hur många som kommer hinnas med, men i torsdags var det i alla fall dags för Berghs Grad Show ’15. De har öppet torsdag fredag lördag i år tror jag, men det är i huvudsak på torsdagen som “bransch” och alumner infinner sig, vilket är = kramkalas varannan meter och ehm, ja, fri bar.

Karin Wåhlberg

Årets tema var The Goosebump Factor.

Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg

Och det var fullt av fina, maxade, välordnade montrar, som showcase:ade årets kommunikations- och designprojekt. Det är tre våningar vars alla klassrum och grupprum är fyllda med allt möjligt så som betongplattor och SL-spärrar, skogsdungar med fågelkvitter, kojor med fotomaskiner, superstora emojis som går att gå in i och verkstäder liksom den ovan.

Blir dock snabbt lite mycket att ta in när det är trångt och varmt, blir nästan mer en monter-utställning än att man sätter sig in i projekten, tyvärr. Sedan har jag ju lite svårt för väldigt reklamiga/kampanjiga grejer så roligast att se var nog ändå designprojekten, men alla är vi ju olika och såklart fanns det en massa bra kommunikationslösningar också! *diplomatisk*

Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg

Linn tar ju examen i år! Det var hennes grupp som hade den superstora emoji-montern som man kunde gå in i och åka berg-o-dal-bana med oculus rift. Vilket vi såklart gjorde.

Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg

Efter utställningen stod jag, Fredrick och Julia på takbalkongen och drack öl och begrundade vår tillvaro…

Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg

..med varierande skeptiskhetsgrad.

Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg

Sedan begav vi oss ned till innergården. Där fanns hur många bra personer som helst att krama om och hälsa på och vi stod packade som sillar, drack öl och skrattade i mängder. Fotade inte så mycket mer då, var för upptagen med att hänga runt och fnittra med gamla klassisar och att känna att sommaren liksom bara var ett par andetag bort.

Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg

Efter Berghs var vi ett gäng som tog sikte på Kåken (så förutsägbart I know). På väg dit snubblade vi dock över en innergårdsfest dit vi bjöd in oss själva på de Gin & Tonics som serverades där. Efter en snabb drinkpaus hastade vi sedan vidare och hängde runt på Kåkens terrass tills det var dags att ta sista tunnelbanan hem.

Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg

Dagen efter luktade allt sådär jobbigt inrökt som det bara gör efter en kväll i trängseln på Kåken, och mitt huvud var ett litet vrak. Välförtjänt, I guess.

Translation:

On Thursday I went to the early viewing of Berghs Grad Show ’15. Browsed around all the communication and design projects, hugged and caught up with old classmates, and made the most out of the open bar. Afterwards we stumbled upon some other event at which we drank Gin & Tonics and then ended up at the bar Kåken, as per usual after a Berghs happening.

Comments

  1. ISA

    You had me at “fri bar” liksom ;) sjukt bra förkrökgrej det där verkar det som!

Leave a comment