Thursday night boys, beers, and birdsong

I torsdags bytte jag till kappa modell vårtunn och rotade fram blåjeans ur garderoben, efter månader av svärta. Sedan mötte jag upp Fredrick och Jonas och så promenerade vi bort till Åsögatan där Stutterheim höll hov. Där var fullt av hipsters som stod ute på gatan och drack öl och insöp vårluften. Hela förra veckan var det något annat utomhus än det som varit de senaste månaderna; det var inte bara att det var sol eller fint ute utan det var milt. Löftet om varmare, ljusare tider liksom hängde i luften. Och om inte uppknäppta jackor kvällstid och utomhusöl är ett bra vårtecken så säg.

Ursäkta suddiga bilder, det är en kombination av fnittrig livspepp och utlånad kamera i skymningsljus.

Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg

När det börjat skymma promenerade vi därifrån och mot närmsta bar. Något jag älskar med Söders gator är att en med stor sannolikhet springer på bekanta ansikten, alltså mycket likt när en kommer till sin lilla hemstad, bara att här får man charmen utan klaustrofobin. Jag i alla fall. Poängen är att vi gjorde det inom loppet av ett kvarter och att det finns något fint med det. Fredrick, Jonas och jag slog oss sedan ned på ett sunkigt hak på Östgötagatan och konverserade torsdagstrött om livet en stund innan vi sa arrivederci och skiljdes åt vid tunnelbanan.

Translation:

You know it’s finally spring when hipsters crowd the streets, drinking beer with open jackets to the sound of chirping birds, in the middle of the week. We did exactly this on Thursday, as Stutterheim celebrated their fifth anniversary. Afterwards Fredrick, Jonas, and I went to a bar and caught up on each others lives. 

Comments

  1. ISA

    åh åh åh. Så fint med massa hipsters som hänger ute på gatan i vårkvällen <3

    1. Karin Wahlberg

      Ja, och nu är det snart maj och ännu varmare vilket jag tänker är = mer sånt så hurra för det!

Leave a comment