Tokyo, brunch och sjukdagar

Den senaste veckan har varit så himla märklig, eftersom jag ägnat måndag tisdag onsdag åt att ligga hemma sjuk. Alltså på riktigt, uttagna sjukdagar och allt – en helt annan verklighet än mina klassiker: “ta värktablett och gå till jobbet ändå” och “jobba från sängen med feber” (rekommenderar ej).

Har mest sovit i skift mellan ipren-påfyllningarna, men också: hunnit ha dåligt samvete över att inte vara på jobbet, stressat över saker jag kommer efter med, kollat på senaste säsongen av Girls, tänkt på obesvarade mail och meddelanden och sen ändå inte orkat svara på dem, lyssnat klart på Harry Potter på ljudbok (igen), inte lämnat lägenheten på tre dygn, tappat tidsuppfattningen samt haft ganska så väldigt tråkigt.

Visst är det inte bra att gå till jobbet ändå, om man är krasslig, men ibland tycker jag nästan att man känner sig ännu sjukare (och så avskärmad från verkligheten) när man ligger hemma sådär? Har dessutom lyckats missa ett styck födelsedagmiddag, Spoken Word på Dramaten och Monki-event denna vecka. RASTLÖSHETEN STICKER I KROPPEN.

Men, någon nytta har det nog gjort, för idag har jag i all enkelhet känt mig så himla energisk och carpe:ig.

Processed with VSCOcam with e3 preset

Innan jag blev sjuk, eller snarare: medan jag fortfarande bara var halvsjuk, i helgen, hann jag dock med en del långt roligare saker!

Jag har till exempel bokat en resa till Tokyo i höst – vi åker i mitten på Oktober och blir kvar i nästan två veckor! Blir ju inte precis mindre taggad av att se Sandras drömmiga Tokyo-bilder, typ denna, aaaah, eller Girls-avsnitten som utspelar sig där.

sandrabeijer

Så mycket reslängtan i min lille kropp just nu.

Och i söndags tog jag mig ur sängen för att fira Julias födelsedag med brunch på Herr Julius, tillsammans med Anna och båda Juliorna.

Processed with VSCOcam with e3 preset
Processed with VSCOcam with e3 preset
Processed with VSCOcam with e3 preset
Processed with VSCOcam with e3 preset
Processed with VSCOcam with e3 preset
Processed with VSCOcam with e3 preset
Processed with VSCOcam with e2 preset

Det är något magiskt med innergårdar som fått tak på det här viset. Takhöjden, ljuset och känslan av ute fast inne. Brunchen blev någon slags fyra-rätters med avslutning vid dessertbuffén, som sig bör.

Idag har jag varit tillbaka på jobbet, dock ej på kontoret, utan har varit hos kund hela dagen. Mellan det och att det ju är kortvecka känner jag mig lite bortkopplad från vardagen fortfarande. Missade både påskfika, påskägg och normalt kollege-häng på kontoret, men nåväl. Har som nämnt känt mig så himla energisk av att vara *ute i verkligheten* igen. Vandrade längs Valhallavägen med solen i ögonen imorse och kände mig allmänt GLAD.

Lagom till lunch skulle mina kollegor tillbaka till kontoret för möten medan jag skulle vara kvar hos kunden under eftermiddagen, så jag åt lyxlunch med mig själv till sällskap på Broms. Satt i baren och åt en Soft Tuna Taco, scrollade Instagram, svarade på mail, drack en cappuccino och hade det allmänt gött med solen i nacken.

Processed with VSCO with e1 preset

För övrigt är mat i bröd ett av mina bästa matkoncept. Börjar inse att jag har väldigt mycket tacos i min kost? Hehe. De brukar innehålla ungefär guacamole, mangosalsa med massa lime och koriander och chiliaioli och sedan antingen ingefära-marinerad halloumi och paprika eller pankopanerad torsk, snabbt sammanfattat. Som sagt: varför variera ett vinnande koncept när man kan maximera.

Nu sitter jag på ett tåg som (förhoppningsvis) strax rullar in i Norrköping. Vi är fem minuter utanför stan men står still pga växelfel. Det lär bli en del påskjobb för att komma ikapp livet, tyvärr, men överlag ser jag fram emot en lugn helg med (förhoppningsvis) lite vårsol och en massa familjehäng.

Glad påsk på er!

Comments

  1. Vicky

    shit pommes vad den brunchen såg göttig ut. och vad fasen, KRYA SNABBT!

  2. beata cervin

    1) så avis på tokyo 2) ses vi snart?

Leave a comment