It is a two-way traffic, the language of the unsaid

Dikt av Kerstin Thorvall, foto Karin Wåhlberg

Om det är något jag samlar på så är det citat. Citat, stycken, bokutdrag, formuleringar, rubriker och rader från låtar. Jag har ett dokument i Evernote där jag förvarar dem;  skrivytan löper utan sidbrytningar, men när jag kollade senast så motsvarade dokumentet 131 A4-sidor. Etthundratrettioen A4-sidor med ord ord ord av genier. Dikten ovan är skriven av Kerstin Thorvall och kommer från boken Jag är en grön bänk i Paris, och är det senaste som lagts till samlingen.

Jag snubblar över dessa ord i böcker jag läser, på Goodreads, Tumblr, Pinterest, när jag lyssnar på musik, i folks blogginläggstitlar och liknande, och KAN liksom inte låta bli att spara det jag fastnar för.

De är för många och för dåligt organiserade för att jag ska veta exakt vad som finns däri, eller var. Kommer man att tänka på eller letar efter något specifikt är det dock oftast ganska lätt att söka rätt på och annars är det den absolut bästa inspirationskällan, att bara slumpa fram någonting i mitten och börja läsa. En bra medicin mot gråa måndagar och inspirationstorka.

Karin Wåhlberg, notes

Det är i huvudsak rena textcitat i dokumentet, med några undantag, såklart. Men de flesta bilder med ord på finns istället i min Words-mapp på Pinterest, här.

Har ni några favoritcitat att tipsa om?

Translation:

I collect words; quotes, lyrics, book extracts, blog topics, poems, and what not. Do you have any favourite quotes to share with me?

Comments

 1. […] ni några favoriter, vad gäller korta, finurliga formuleringar? Tipsa mig gärna, jag samlar ju som ni kanske minns på bra ord och citat. Och så vill man ju till en sådan här tavla gärna hitta de där citaten som är mitt i prick […]

 2. kaneli

  Wow får kalla kårar, så fint. Ord och hur de går att kombinera är ändå bland det finaste som finns.

  1. Karin Wahlberg

   Ja alltså himmel, tänk vad rätt ord i rätt ordning kan påverka en något otroligt.

 3. Thea

  Detta är typ det finaste jag någonsin sett! Själv skriver jag gärna ner fina saker (citat, men också tankar, händelser och allt såntdär) i min lilla bok. Kanske borde visa upp den mer.

  Om du inte har läst “Kapitulera omedelbart eller dö”, så borde du verkligen göra det dock. SÅ bra, så mkt fina citat. Tips tips från lilla mig :)

  1. Karin Wahlberg

   Åh men du <3
   Och vilken fin blogg du själv har. Tycker absolut att du ska visa upp små utdrag ur din lilla bok, tycker det är så fint att få kika på sånt.
   Och tack för tips, har sett den "cirkulera i bloggvärlden" en del men faktiskt inte läst.
   Kram!

 4. jennifer

  Åh, det här är en så brilliant idé!! Vet inte om jag har något favoritcitat egentligen, men jag kom över en så fin rad som verkligen fastnade när jag läste Love in the Time of Cholera häromveckan och som jag var tvungen att skriva ner: “death was not only a permanent probability, as he always believed, but an immediate reality.”

  1. Karin Wahlberg

   Åh, jag gillar’t, *sparar* hehe. Har för övrigt tänkt läsa Love in the Time of Cholera hur länge som helst, fattar inte varför det inte hänt än. Nu blev jag i alla fall än mer sugen på att läsa den!

Leave a comment