Tyngdlösa dagar

Våren liksom slukar mig hel, draperar mig i milda ljusreflektioner och dukar upp torr asfalt under mina fötter. Jag vaknar av solkatter som klättrar på tapeterna och mina steg är hela tiden lätta, även efter flera sprungna kilometer. På fönsterbrädet sträcker sig grönskan efter solen, letar sig uppåt, växer sig starkare. Tulpanerna vecklar ut sig och när en bukett faller ersätter jag den strax med en ny. Det blomstrar och levs. Jag skapar mig tid som inte finns genom att skjuta upp saker till söndagseftermiddagarna. Till priset av midnattsdeadlines och stress klockan 23.45 i slutet av helgen köper jag mig tyngdlösa vardagskvällar. Fastnar i kaffekoppar och vinglas; i löprundor och nya, blanka skor. Jag glömmer bort det som tynger. Springer genom veckorna och det blir helg efter helg och på något sätt möts varje deadline och kodraderna lägger sig som de ska (till slut), orden skickas in och kanske kan vi faktiskt hålla tidsplanen?

Bilderna nedan är från förra helgen, alltså helgen för en och en halv vecka sedan. Mika och jag drack först take away-kaffe i Kungsan, under då inte ännu utslagna blomster. Sedan promenerade vi ut på Skeppsholmen och njöt av vädret och varandras sällskap. Pratade ikapp flera månader av liv; det kändes nämligen som om vi inte setts på tu man hand på en smärre evighet.

Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg

Som ni kanske ser känner mitt hår inte till något som heter bena, varken i mitten eller på sidan. Krokigt, snarare. Jag körde hursomhelst på årets första kortstrumpor utan att frysa en sekund. Vi parkerade oss i solen på en gräsmatta med knoppande blommor, bland rustika tegelbyggnader. Hängde i gräset tills klockan sa ifrån. Kamerabatteriet sa också ifrån, därav alla ifåne-rutor.

Karin Wåhlberg

<3

Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg

Translation:

It’s spring in Stockholm, and everything is so alive. I wake to the sun painting my walls, and dry asphalt lies beneath my feet. I have flowers in my window and procrastinate too many musts until Sunday evenings, so that the weeks can be filled with sun and adventure.

Comments

 1. kaneli

  Alltså hur våren känns. Så svårt att beskriva men du lyckas väldigt bra!

  1. Karin Wahlberg

   ja alltså våren <3 puss!

 2. Mia

  Hej. jag såg dig i lördags på systemet i Högdalen (vi blev grannar i sprithyllan…..) och ville så gärna gå fram och säga hej och att jag läser och att du är bra och inspirerande. Men jag var charmant bakfull och valde därför att låta bli. Vinkar härifrån istället!

  1. Karin Wahlberg

   Haha, åh, hoppas det inte var just precis då jag gick runt och gnällde över att vi var tvungna att handla utan att jag framstod som en trevlig, icke-bitter person ;)
   Är det (oftast), lovar.
   Nä men hur som helst, tack, vad fin du är <3 Är också charmant bakfull lite titt som tätt så säg hej ändå nästa gång vetja! puss

 3. ISA

  tycker ändå det låter som våren gör dig rätt gott va!? kram fina!

  1. Karin Wahlberg

   Ja, heja våren! kram!

Leave a comment